Helena Gavran dobila životnu bitku

25.02.2020. 16:04
6
IZVOR: istokrs.com

Vjerovatno svi znate priču četvorogodišnje Helene Gavran iz Beograda, porijeklom iz Foče,  koja je 4. oktobra prošle godine došla u Pariz na lečenje u institutu Gustav Rosi. Za njeno liječenje prikupljeno je 546.000€ za samo 45 dana, a novac su donirali dobri ljudi iz Srbije, Republike Srpske i inostranstva. 

Ona je primila ukupno šest terapija od kojih su prve tri bile blaže a preostale tri su bile mnogo jače  i morala je da bude u sterilnoj sobi (tri mjeseca u bolnici). Poslije uspešno primljenih terapija ovaj mali borac se ovih dana vraća kući na sreću svih nas. Sada joj slijedi fizički oporavak i uživanje u svom djetinjstvu. U naredne dvije godine biće neophodne kontrole na svaka tri mjeseca u bolnici Gustav Rosi. Kako nam je rekao otac male Helene, Radovan Gavran, osoblje bolnice je veoma ozbiljno pristupilo borbi za Helenin život sa puno žara, požrtvovanosti i maksimalnog profesionalizma.

Helena je mali borac i od Boga rođeno dijete, kao i njeni divni roditelji koji ni jednog trenutka nisu pali u depresiju i vjerovali u loš ishod jer je mala Helena veliki borac kao i oni. Njima su tokom boraka u Parizu pomogli Srbi, divni ljudi, što se tiče smeštaja, svakodnevnog prevoda sa francuskog, druženja i svake druge pomoći. Ovi divni humani ljudi, koji ne žele da se o njima piše, su dokazali na pravi način šta znači pomoći nekome kada je najteže. Oni su ponos srpstva i pravoslavne vjere. Zato zajedno možemo mnogo.

Helena, kada je saznala da se vraća kući, uzela je krst i ikonu Svete Petke koje je čuvala ispod jastuka sve vrijeme tokom boravka i liječenja u Parizu i ljubivši ih rekla je - Neka svi budu zdravi, neka brzo idemo kući, Bože pomozi -

Komentari 6
  • Generic placeholder image
    Ljekar 06.03.2020. 08:10
    Zahvalite se doktorima, modernoj medicini i ljudima koji su donirali novac. Kakve svete petke i bogovi.
  • Generic placeholder image
    Jelena 01.03.2020. 18:25
    Slava Bogu i hvala presvetoj Petki na spasenju!💞
  • Generic placeholder image
    Srđan 01.03.2020. 11:18
    Slava Bogu dragome i dobrim ljudima.
  • Generic placeholder image
    I. Sarajevo 01.03.2020. 10:19
    Svaka cast za Helenu koja je pokazala odraslim, da uz jaku volju i vjeru moze da se prevazidje svaka prepreka. Bravo Helena, Bog te pozivio.
  • Generic placeholder image
    Jaca 26.02.2020. 21:11
    Hvala Bogu. ❤
  • Generic placeholder image
    Čitaoc 26.02.2020. 18:53
    Slava Bogu!
Povezane vijesti
Preminula djevojčica Helena Gavran - Počivaj u miru, crvenokosa djevojčice! Preminula djevojčica Helena Gavran - Počivaj u miru, crvenokosa djevojčice!
Sergej Stupar u Moskvi počeo sa terapijom Sergej Stupar u Moskvi počeo sa terapijom
Sergej Stupar stigao u Moskvu na liječenje Sergej Stupar stigao u Moskvu na liječenje
Najčitanije
  • Majka heroj: Lejla doplivala kroz bujicu i spasila kćerku
    11h 4m
    0
  • Najtežu tikvu uzgojio Ratko Govedarica iz Gacka
    10h 2m
    0
  • Romanijski kajmak prepoznatljiv, zaštićen i ima kupce
    13h 55m
    0
  • Darko Vojvodić donirao 1000 KM, pa pozvao i kolege da urade isto
    15h 12m
    1
  • "Dani tikve" okupili oko 80 izlagača i veliki broj posjetilaca (FOTO)
    10h 16m
    1