Хелени Гавран поново потребна помоћ хуманих људи

27.07.2023. 20:50
0
ИЗВОР: radiofoca.com

Хелени Гавран, седмогодишњој дјевојчици поријеклом из Фоче, која се већ четири године бори са тумором на мозгу, поново је потребна помоћ хуманих људи.

Наиме, Хелени се болест, након лијечења у француској клиници „Густав Роси“, поново вратила, а љекари су препоручили да лијечење настави у Москви, гдје се дјевојчица већ двије године налази са породицом.

Како је вријеме одмицало и болест је напредовала, а Хелена је тренутно на хемотерапији, стабилна је и нова магнетна резонанца се очекује  31.јула. Након магнетне резонанце, Хелена би требала бити подвргнута операцији 08. августа у клиници „Буреднко“ у Москви, која ће коштати 5.000 евра, без додатних анализа које је неопходно урадити прије оперативног захвата.

- Током операције планира се одстрањивање једне метастазе у глави ради узимања биопсије и постављања резервоара омаија. Нова биопсија је тренутно од велике важности како би се у Немачкој урадила анализа за таргетну терапију и како би се у Русији направила против-туморска вакцина индивидуално за Хеленин тумор. Такође се послије операције уз вакцину планира и терапија са два лијека од којих један кошта 3.000 евра, а Хелени ће мјесечно бити потребне двије дозе, што значи да ће трошкови на мјесечном нивоу износити 6.000 евра. За други лијек који ће, како су нам рекли љекари Хелена користити, још увијек немамо тачну информацију о цијени - потврдио је за „Радио Фочу“ Хеленин отац Радован Гавран.

Сви хумани људи из Босне и Херцеговине који желе помоћи Хелени новац могу уплатити на жиро рачун њеног дједа Ранка Гаврана, отворен у Новој банци.

Број жиро рачуна: 5558000016726783, са назнаком – уплата за лијечење Хелене Гавран. Уплате се врше у конвертибилним маркама.

Такође, кутија за прикупљање новца у Фочи, налази се у Кројачком салону „Жана“ у приземљу Тржног центра „Том“.

Слика

Подсјећамо, 2019. године, када је Хелени дијагностификована болест, за њено лијечење у Паризу било је неопходно уплатити 546.000 евра. Породица је замолила помоћ хуманих људи који су тај износ, на подручју Србије, Републике Српске и земаља региона, скупили за мање од два мјесеца.

Коментари 0
Повезане вијести
Милошу Божовићу потребна наша помоћ, заједно можемо све! Милошу Божовићу потребна наша помоћ, заједно можемо све!
Од данас активан број 1413 за помоћ Сергеју Од данас активан број 1413 за помоћ Сергеју
Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    21h 49m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    20h 45m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    20h 49m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    17h 42m
    1
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    11h 33m
    0