Хиландарска пензија мајкама чију су дјецу убили припадници ОВК

07.07.2021. 12:45
0
ИЗВОР: СРНА

Игуман манастира Хиландар архимандрит Методије уручио је новчану помоћ мајкама убијене српске дјеце на Косову и Метохији Петри Костић и Слободанки Крстић из Суве Реке, коју ће доживотно једном годишње добијати од Светог манастира Хиландар, објављено је на сајту Задужбине Хиландара у Београду.

На пријему у Задужбини игуман Методије је саслушао потресне животне исповијести двије мајке, сада старице, о страдању које је задесило њихове породице.

Оне су једини живи свједоци злочина припадника терористичке ОВК који су Петри Костић убили два сина и укупно 14 чланова породице, док су Слободанки Крстић убијена два сина и сестрић у једном дану.

Сада живе као расељена лица у Србији, без најмилијих и без могућности да се врате у своје домове.

Хиландарски игуман је дајући им благослов, иконе Тројеручице и маслиново уље из Хиландара, поручио да се цијело братство српског манастира Хиландар моли за њих и за душе упокојених чланова њихових породица.

Уручивање финансијске помоћи и сусрет са хиландарским игуманом је круна досадашње бриге Хиландара о страдалима на Косову и Метохији које су, нарочито током великих празника Васкрса и Божића, посјећивали манастирски представници, наводи се у саопштењу.

Коментари 0
Повезане вијести
Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН? Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН?
Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
Априлска пензија 30. априла Априлска пензија 30. априла
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    14h 32m
    5
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    23h 24m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    17h 15m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    12h 7m
    4
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    21h 0m
    0