Hilandarska penzija majkama čiju su djecu ubili pripadnici OVK

07.07.2021. 12:45
0
IZVOR: SRNA

Iguman manastira Hilandar arhimandrit Metodije uručio je novčanu pomoć majkama ubijene srpske djece na Kosovu i Metohiji Petri Kostić i Slobodanki Krstić iz Suve Reke, koju će doživotno jednom godišnje dobijati od Svetog manastira Hilandar, objavljeno je na sajtu Zadužbine Hilandara u Beogradu.

Na prijemu u Zadužbini iguman Metodije je saslušao potresne životne ispovijesti dvije majke, sada starice, o stradanju koje je zadesilo njihove porodice.

One su jedini živi svjedoci zločina pripadnika terorističke OVK koji su Petri Kostić ubili dva sina i ukupno 14 članova porodice, dok su Slobodanki Krstić ubijena dva sina i sestrić u jednom danu.

Sada žive kao raseljena lica u Srbiji, bez najmilijih i bez mogućnosti da se vrate u svoje domove.

Hilandarski iguman je dajući im blagoslov, ikone Trojeručice i maslinovo ulje iz Hilandara, poručio da se cijelo bratstvo srpskog manastira Hilandar moli za njih i za duše upokojenih članova njihovih porodica.

Uručivanje finansijske pomoći i susret sa hilandarskim igumanom je kruna dosadašnje brige Hilandara o stradalima na Kosovu i Metohiji koje su, naročito tokom velikih praznika Vaskrsa i Božića, posjećivali manastirski predstavnici, navodi se u saopštenju.

Komentari 0
Povezane vijesti
Najbolji učenici trebinjske Gimnazije na pokloničkom putovanju u Grčku (FOTO) Najbolji učenici trebinjske Gimnazije na pokloničkom putovanju u Grčku (FOTO)
Više od 600 vjernika u manastiru Visoki Dečani na praznik Cvijeti (FOTO) Više od 600 vjernika u manastiru Visoki Dečani na praznik Cvijeti (FOTO)
Ko je bila Marica Mirić čiju je sliku pokazao Vučić na sjednici Savjeta bezbjednosti UN? Ko je bila Marica Mirić čiju je sliku pokazao Vučić na sjednici Savjeta bezbjednosti UN?
Najčitanije
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    20h 0m
    0
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    9h 13m
    0
  • U utorak ispraćaj prote Voja Čarkića
    8h 44m
    1
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    9h 7m
    0
  • Obilježena krsna slava i Dan opštine Istočna Ilidža (FOTO)
    5h 0m
    0