Хитна дезинфекција свих јавних објеката, површина и превоза у РС

14.03.2020. 12:16
0
ИЗВОР: Srpska.info

Министар здравља и социјалне заштите РС Ален Шеранић издао је наредбе које се односе на обавезно спровођење мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона (COVID-19) у Републици Српској.

Овим наредбама се прописују мјере у циљу превенције ширења новог вируса корона „SARS-CoV-2 и „COVID-19“ болести у РС и све јединице локалне самоуправе у Српској дужне су да спроводе мјере из ових наредби, као и све здравствене установе и установе социјалне заштите у РС, саопштено је из Владе РС.

Наложено је спровођење препоручене дезинфекције свих јавних објеката, јавних површина и средстава јавног превоза у року од 48 часова након ступања на снагу ових наредби.

Такође, налаже се достављање извјештаја о реализацији дезинфекције свих јавних објеката, јавних површина и средстава јавног превоза Министарству здравља и социјалне заштите у року од 72 часа након спроведене дезинфекције свих јавних објеката, јавних површина и средстава јавног превоза.

Након реализације ових активности, налаже се да се континуирано обављају препоручене мјере Института за јавно здравство у погледу дезинфекције свих јавних објеката, јавних површина и средстава јавног превоза, и о истом извјештава Министарство здравља и социјалне заштите, једном седмично.

Правно лице, предузетник или физичко лице које обавља пословну дјелатност дужно је да континуирано спроводи све препоручене мјере Института за јавно здравство у погледу дезинфекције властитих објеката, површина и средстава превоза.

Забрањују се јавна окупљања у организацији или просторијама здравствених установа и установа социјалне заштите у РС, осим едукација везаних за актуелну ситуацију по питању вируса корона, на којима се морају поштовати и предузимати све потребне мјере превенције.

Инспекцијски надзор над спровођењем ових наредби обављају здравствени инспектори у саставу Републичке управе за инспекцијске послове и здравствени инспектори у саставу јединица локалне самоуправе, наводи се у саопштењу ресорног министарства.

Коментари 0
Повезане вијести
Скакавац: Министар Шеранић изнио неистине, постоји сва документација за Милошево лијечење Скакавац: Министар Шеранић изнио неистине, постоји сва документација за Милошево лијечење
Шеранић најавио нове мјере због короне Шеранић најавио нове мјере због короне
Наредба да се коров не пали без најаве ватрогасно-спасилачким јединицама Наредба да се коров не пали без најаве ватрогасно-спасилачким јединицама
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    20h 0m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    21h 33m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    17h 59m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    20h 12m
    0
  • Партизан мијења име!
    10h 41m
    3