Хитно саопштење Олимпијског комитета Србије због бруталне пљачке

31.07.2024. 17:19
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Олимпијски комитет Србије издао је званично саопштење због крађе на боксерском турниру на ОИ.

- Након завршетка меча српске боксерке Наталије Шадрине у четвртфиналу Олимпијских игара, у категорији до 60 килограма, против Кинескиње Јанг Венлу, Олимпијски комитет Србије уложио је жалбу на неправедну одлуку судија - стоји на сајту ОКС и додаје се:

"ОКС је поднео званичну жалбу највишим органима Међународног олимпијског комитета, затражио је да се испита гласање судија на мечу и да се донесе праведна одлука у корист наше боксерке. Олимпијски комитет Србије очекује праведну и темељну истрагу како би се осигурала правда и интегритет такмичења".

"Судије су прво гласале на један начин. Двоје су дали предност нашој боксерки. У накнадном прегласавању, троје судија који су гласали за егал борбу, доделили су победу Кинескињи. Верујем да су сви који су гледали меч, баш као и ја, осетили снажну неправду која је нанета нашој Наталији. Остали смо без речи! Олимпијски комитет Србије је одмах након меча уложио жалбу и нећемо одустати, јер ми и јесмо овде да се боримо за права наших спортиста и поштовање принципа фер плеја на свим нивоима такмичења", изјавио је председник ОКС Божидар Маљковић.

- Члан Извршног одбора Међународног олимпијског комитета и Олимпијског комитета Србије и председник Светске рвачке федерације, Ненад Лаловић, такође се огласио поводом овог случаја, наглашавајући потребу за транспарентношћу и непристрасношћу у спортским такмичењима - наводи се у саопштењу ОКС, преноси Курир.

Коментари 0
Повезане вијести
„Делфинима“ олимпијско злато „Делфинима“ олимпијско злато
Аруновић и Микец носе заставу Србије на затварању ОИ Аруновић и Микец носе заставу Србије на затварању ОИ
Аврамовић најбољи одбрамбени играч на Олимпијским играма Аврамовић најбољи одбрамбени играч на Олимпијским играма
Најчитаније
  • Ратна стаза Зековића с Романије
    11h 3m
    1
  • Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
    9h 45m
    0
  • Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
    8h 13m
    0
  • Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
    9h 34m
    1
  • Кулина: Све више дјеце има говорно-језичке сметње
    6h 43m
    0