Хљеб скупљи за 20 пфенига

28.11.2022. 08:42
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Талас поскупљења се наставља, а од данас ће у продавницама ФБиХ грађани плаћати скупљи хљеб.

Три најпродаванија производа компаније Клас полубијели, народни и пензионерски хљеб, од данас ће бити скупљи за 20 пфенига.

 

Полубијели и народни хљеб коштаће 1,70 КМ, а пензионерски 1,20 КМ.

Ово је већ друго поскупљење хљеба у току ове године, а произвођачи су тада као разлог навели поскупљење пшенице на свјетском тржишту због рата у Украјини. Такође, на цијену је утицало и поскупљење горива.

Од 1. децембра у Републици Српској хљеб је такође требао поскупити за 10 пфенига, а већ сада у Бањалуци кошта двије марке. Обични хљеб (око 600 грама) тренутно кошта од 1,80 до двије КМ.

Пекари најављују да би цијене могле наставити с растом почетком наредне године с обзиром на то да очекују додатна поскупљење брашна и енергената, првенствено електричне енергије.

Економска ситуација у БиХ је све тежа с обзиром на то да цијене расту из дана у дан, а платна моћ грађана је у просјеку остала на истом нивоу прије поскупљења. У најтежем положају су пензионери и они грађани с минималним примањима којима поред поскупљења основних животних намирница у прилог не иде ни зимска сезона, када ће поскупити и енергенти.

Цијене хљеба су порасле и у земљама региона, као и Европске уније, пише Klix.

Коментари 0
Повезане вијести
Пластичним пиштољем који је купио у БиХ опљачкао три банке у Швајцарској Пластичним пиштољем који је купио у БиХ опљачкао три банке у Швајцарској
Џудо клуб Фамос из Источне Илиџе најуспјешнији клуб на државном првенству Џудо клуб Фамос из Источне Илиџе најуспјешнији клуб на државном првенству
Џудисти Романије одлични на државном првенству Џудисти Романије одлични на државном првенству
Најчитаније
 • "Дани тикве" окупили велики број излагача и посјетилаца (ФОТО)
  11h 6m
  0
 • Највећу тикву узгојила Бојанa Милановић из Пријепоља
  10h 40m
  0
 • Активан хуманитарни број 17092 за нашу Магдалену!
  15h 23m
  0
 • Свете мученице Вера, Нада и Љубав и мајка им Софија
  16h 40m
  0
 • Тијела тројице Срба убијених у Бањској предата породицама
  10h 32m
  1