Хор "Просвјета" одржао хуманитарни концерт

09.03.2022. 21:45
0
ИЗВОР: СРНА

Музички ансамбл Српског просвјетног и културног друштва "Просвјета" са Пала одржао је вечерас у паљанском Културном центру осмомаровски концерт, који је уједно био и хуманитарног карактера, а на репертоару је била традиционална српска, забавна, духовна и страна музика.

Умјетнички руководилац музичког ансамбла "Просвјета" Ивана Церовић рекла је новинарима да се нада да је вечерашњи концерт оправдао очекивања публике.

- Иако је у почетку повод био осмомартовски концерт, на крају смо се договорили да буде и хуманитарни концерт, а да прикупљена средства уплатимо за лијечење суграђанке Иване Бјелогрлић познате као Ица Лавица, којој је новац неопходан и која се због погоршаног здравственог стања налази на лијечењу у Турској - истакла је Церовићева.

Она додаје да су спремили шаролик спектар пјесама - домаће баладе, популарне домаће пјесме, а завршили су концерт традиционалним пјесмама.

Члан хора "Просвјета" са Пала Вера Матовић изразила је задовољство вечерашњим наступом и рекла да су се представили са грчком, шпанском музиком, поп и забавном музиком са ових простора.

Она додаје да хор, који има 30 активних чланова, и оркестар постоје око седам година.

Коментари 0
Повезане вијести
Дани сјећања: „Југословенство, идеја која је Србе коштала милионских жртава“ Дани сјећања: „Југословенство, идеја која је Србе коштала милионских жртава“
У недјељу промоција књиге "Српско срце Јоханово" у Палама У недјељу промоција књиге "Српско срце Јоханово" у Палама
Хуманитарна премијера филма „Љубав Твоја и непослушност моја“ у Палама Хуманитарна премијера филма „Љубав Твоја и непослушност моја“ у Палама
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    18h 16m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    16h 30m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    14h 20m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    6h 45m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    12h 18m
    0