Хор "Просвјета" одржао хуманитарни концерт

09.03.2022. 21:45
0
ИЗВОР: СРНА

Музички ансамбл Српског просвјетног и културног друштва "Просвјета" са Пала одржао је вечерас у паљанском Културном центру осмомаровски концерт, који је уједно био и хуманитарног карактера, а на репертоару је била традиционална српска, забавна, духовна и страна музика.

Умјетнички руководилац музичког ансамбла "Просвјета" Ивана Церовић рекла је новинарима да се нада да је вечерашњи концерт оправдао очекивања публике.

- Иако је у почетку повод био осмомартовски концерт, на крају смо се договорили да буде и хуманитарни концерт, а да прикупљена средства уплатимо за лијечење суграђанке Иване Бјелогрлић познате као Ица Лавица, којој је новац неопходан и која се због погоршаног здравственог стања налази на лијечењу у Турској - истакла је Церовићева.

Она додаје да су спремили шаролик спектар пјесама - домаће баладе, популарне домаће пјесме, а завршили су концерт традиционалним пјесмама.

Члан хора "Просвјета" са Пала Вера Матовић изразила је задовољство вечерашњим наступом и рекла да су се представили са грчком, шпанском музиком, поп и забавном музиком са ових простора.

Она додаје да хор, који има 30 активних чланова, и оркестар постоје око седам година.

Коментари 0
Повезане вијести
Почињу "Дани руског филма за дјецу" у Палама Почињу "Дани руског филма за дјецу" у Палама
Током једночасовне обуставе саобраћаја малишани кредама цртали по путу (ФОТО) Током једночасовне обуставе саобраћаја малишани кредама цртали по путу (ФОТО)
Дан без аутомобила у Палама Дан без аутомобила у Палама
Најчитаније
 • Пријављен мушкарац из Хан Пијеска због клевете на „Фејсбуку“
  13h 12m
  0
 • У саобраћајној незгоди на Равној Романији тешко повријеђен возач
  14h 45m
  0
 • Милош Црњански - најпоетичнији српски писац, аутор "Сеоба"
  15h 52m
  0
 • Реакција ОБО „Илиџански борац“ на објаву Аднана Рондића
  10h 49m
  0
 • Осумњичени да су крали месо са сточног гробља па га продавали
  11h 20m
  0