Хор "Просвјета" одржао хуманитарни концерт

09.03.2022. 21:45
0
ИЗВОР: СРНА

Музички ансамбл Српског просвјетног и културног друштва "Просвјета" са Пала одржао је вечерас у паљанском Културном центру осмомаровски концерт, који је уједно био и хуманитарног карактера, а на репертоару је била традиционална српска, забавна, духовна и страна музика.

Умјетнички руководилац музичког ансамбла "Просвјета" Ивана Церовић рекла је новинарима да се нада да је вечерашњи концерт оправдао очекивања публике.

- Иако је у почетку повод био осмомартовски концерт, на крају смо се договорили да буде и хуманитарни концерт, а да прикупљена средства уплатимо за лијечење суграђанке Иване Бјелогрлић познате као Ица Лавица, којој је новац неопходан и која се због погоршаног здравственог стања налази на лијечењу у Турској - истакла је Церовићева.

Она додаје да су спремили шаролик спектар пјесама - домаће баладе, популарне домаће пјесме, а завршили су концерт традиционалним пјесмама.

Члан хора "Просвјета" са Пала Вера Матовић изразила је задовољство вечерашњим наступом и рекла да су се представили са грчком, шпанском музиком, поп и забавном музиком са ових простора.

Она додаје да хор, који има 30 активних чланова, и оркестар постоје око седам година.

Коментари 0
Повезане вијести
Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама
Ученици Средњошколског центра ,,Пале" у оквиру манифестације Дани књиге посјетили другаре у Удружењу „Сунце“ Ученици Средњошколског центра ,,Пале" у оквиру манифестације Дани књиге посјетили другаре ...
Уручена признања, златни и сребрни знак истакнутим појединцима Уручена признања, златни и сребрни знак истакнутим појединцима
Најчитаније
 • Рагиб Халиловић – Херој са Грбавице
  11h 36m
  7
 • Село које је проклео цар Лазар и данас живи клетву
  11h 41m
  1
 • Пет лица повријеђено у саобраћајној незгоди на путу Љубогошта - Подроманија
  12h 33m
  0
 • Саобраћајна незгода на путу Љубогошта-Подроманија
  12h 47m
  0
 • Паљанин Горан Круљ освојио злато на Eвропском првенству у дизању тегова
  23h 36m
  0