Hor "Prosvjeta" održao humanitarni koncert

09.03.2022. 21:45
0
IZVOR: SRNA

Muzički ansambl Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" sa Pala održao je večeras u paljanskom Kulturnom centru osmomarovski koncert, koji je ujedno bio i humanitarnog karaktera, a na repertoaru je bila tradicionalna srpska, zabavna, duhovna i strana muzika.

Umjetnički rukovodilac muzičkog ansambla "Prosvjeta" Ivana Cerović rekla je novinarima da se nada da je večerašnji koncert opravdao očekivanja publike.

- Iako je u početku povod bio osmomartovski koncert, na kraju smo se dogovorili da bude i humanitarni koncert, a da prikupljena sredstva uplatimo za liječenje sugrađanke Ivane Bjelogrlić poznate kao Ica Lavica, kojoj je novac neophodan i koja se zbog pogoršanog zdravstvenog stanja nalazi na liječenju u Turskoj - istakla je Cerovićeva.

Ona dodaje da su spremili šarolik spektar pjesama - domaće balade, popularne domaće pjesme, a završili su koncert tradicionalnim pjesmama.

Član hora "Prosvjeta" sa Pala Vera Matović izrazila je zadovoljstvo večerašnjim nastupom i rekla da su se predstavili sa grčkom, španskom muzikom, pop i zabavnom muzikom sa ovih prostora.

Ona dodaje da hor, koji ima 30 aktivnih članova, i orkestar postoje oko sedam godina.

Komentari 0
Povezane vijesti
Dan bez automobila u Palama Dan bez automobila u Palama
Doprinos očuvanju srpskog kulturnog nasljeđa Anđele Vuković iz Pala - strip o Vuku Karadžiću Doprinos očuvanju srpskog kulturnog nasljeđa Anđele Vuković iz Pala - strip o Vuku Karadžiću
Paljanka Anastasija Ostojić slikarski talenat usavršava u Trebinju Paljanka Anastasija Ostojić slikarski talenat usavršava u Trebinju
Najčitanije
 • Sjećanje: Šest godina bez Milana Mikana Kneževića
  10h 57m
  0
 • PU Istočno Sarajevo: Motociklista zadobio povrede opasne po život
  12h 25m
  0
 • Saborna crkva u Sarajevu proslavlja krsnu slavu
  10h 37m
  0
 • U saobraćajnoj nezgodi povrijeđeno sedam lica
  7h 43m
  0
 • Izazovna i neistražena pećina kod Sokoca (FOTO)
  13h 26m
  0