Hor "Prosvjeta" održao humanitarni koncert

09.03.2022. 21:45
0
IZVOR: SRNA

Muzički ansambl Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" sa Pala održao je večeras u paljanskom Kulturnom centru osmomarovski koncert, koji je ujedno bio i humanitarnog karaktera, a na repertoaru je bila tradicionalna srpska, zabavna, duhovna i strana muzika.

Umjetnički rukovodilac muzičkog ansambla "Prosvjeta" Ivana Cerović rekla je novinarima da se nada da je večerašnji koncert opravdao očekivanja publike.

- Iako je u početku povod bio osmomartovski koncert, na kraju smo se dogovorili da bude i humanitarni koncert, a da prikupljena sredstva uplatimo za liječenje sugrađanke Ivane Bjelogrlić poznate kao Ica Lavica, kojoj je novac neophodan i koja se zbog pogoršanog zdravstvenog stanja nalazi na liječenju u Turskoj - istakla je Cerovićeva.

Ona dodaje da su spremili šarolik spektar pjesama - domaće balade, popularne domaće pjesme, a završili su koncert tradicionalnim pjesmama.

Član hora "Prosvjeta" sa Pala Vera Matović izrazila je zadovoljstvo večerašnjim nastupom i rekla da su se predstavili sa grčkom, španskom muzikom, pop i zabavnom muzikom sa ovih prostora.

Ona dodaje da hor, koji ima 30 aktivnih članova, i orkestar postoje oko sedam godina.

Komentari 0
Povezane vijesti
Priča o čiča Sretu Petroniću iz Pala i njegovoj Heleni Priča o čiča Sretu Petroniću iz Pala i njegovoj Heleni
Večeras u Palama humanitarni Svetosavski bal Večeras u Palama humanitarni Svetosavski bal
Izgorjela kuća porodice Todorović u Palama, pokrenute humanitarne akcije Izgorjela kuća porodice Todorović u Palama, pokrenute humanitarne akcije
Najčitanije
 • Od 5. marta obustava saobraćaja na putu Foča-Sarajevo
  23h 9m
  0
 • Vozači odustaju od vožnje na plin
  19h 20m
  3
 • „BMW-om“ izvalio stub ulične rasvjete kod "Elektroprivrede" (VIDEO)
  22h 34m
  0
 • Nemanja Curović pobjednik Sabora guslara "Romanijo, goro od junaka"
  7h 3m
  0
 • Pomozimo Igoru da otputuje na operaciju
  5h 27m
  0