"Хорека" : Будимо одговорни послодавци

20.03.2021. 16:14
0
ИЗВОР: СРНА

Из Удружења послодаваца туризма и угоститељства Републике Српске "Хорека" позвали су све угоститеље да буду одговорни, јер како кажу, добили су јединствену прилику у Европи да покажу да могу бити одговорни.

- Угоститељи, чланови удружења "Хорека" Републике Српске и они који то нисте, добили смо прилику да покажемо да можемо бити одговорни. У потпуности смо свјесни да се овакав начин пословања коси са свим нашим схватањем и пословном логиком. Али када се укрсте сви параметри онда долазимо до закључка да је једино исправно не стати, већ покушати пронаћи начин да живимо са овим проблемом, пошто не постоји модел, нити вријеме за његово превазилажења- истичу из овог удружења.

Из Удружења су нагласили да нису само они у питању, те да су за њих везани и многи други, како произвођачи тако и трговци и многа друга радна мјеста.

-Ако ми станемо и многи други стају или успоре. То је та одговорност коју морамо показати. А добили смо прилику. Добили смо прилику да будемо јединствени у Европи. У новембру смо покренули хуманитарну акцију "Оброк за наше хероје", а сада морамо да помогнемо дисциплином и одговорношћу- навели су из Удружења "Хорека".

Он су поручили да је веома важно да се поштују и спроводе препоручене мјере, те пријављују сви они који их крше, јер такви раде против свих.

- Ми можемо својим понашањем да будемо примјер. Омогућимо безбједан боравак у нашим објектима. Потрудимо се да будемо једни другима конкуренција у прављењу тих услова. Тако ћемо најбрже и најлакше изаћи из својих, а и из друштвених проблема. Не дозволимо да све стане, јер смо важан шраф у том механизму- нагласили су из Удружења послодаваца туризма и угоститељства Републике Српске "Хорека".

Коментари 0
Повезане вијести
Угоститељи у проблему - пред љетну сезону радника нема Угоститељи у проблему - пред љетну сезону радника нема
У наредних седам дана неће бити отварања угоститељских објеката У наредних седам дана неће бити отварања угоститељских објеката
Најчитаније
  • Са тржишта БиХ се повлачи аргета паштета чији је рок 10. септембар 2027. године
    19h 52m
    0
  • Родитељ гађао флашом директора школе зато што није могао да довезе дијете до саме школе!?
    21h 29m
    0
  • Бора Станковић - "Сликар" пролазности живота и људске трагике
    20h 23m
    0
  • Крађа грађевинског материјала у Источној Илиџи
    22h 50m
    0
  • Мртве рибе плутају по мору
    17h 31m
    0