Хоспитализовано 50 ковид пацијената, пет на респиратору

03.12.2020. 12:08
0
ИЗВОР: СРНА

Инфектолог у Болници "Србија" у Источном Сарајеву Жанка Ерановић изјавила је данас да је у изолаторијуму, те полуинтензивној и интензивној њези ове здравствене установе хоспитализовано 50 ковид пацијената, од којих је пет на респиратору, те да епидемиолошка ситуација на подручју Сарајевско-романијске регије није задовољавајућа.

- Ријеч је о пацијентима свих животних доби, осим о дјеци. На лијечењу немамо хоспитализоване дјеце, али имамо пацијената средње животне доби, док је број старијих пацијената повећан и они су свакодневно и нови пацијенти болнице - истакла је Ерановићева.

Она је навела да је клиничка слика хоспитализованих пацијената у болници тежа и тешка, а љекарима ове здравствене установе јављају се пацијенти са обостраном пнеумонијом, тешке клиничке слике, са високом температуром, као и бројним коморбидитетима.

- Ту се ради о особама старије животне доби, са најчешће присутним обољењима кардиоваскуларног система, хипертензије, дијабетеса, који је у овом случају још изражен - нагласила је Ерановићева.

Према њеним ријечима, у Болницу "Србија" дневно буде хоспитализовано између пет и 10 лица обољелих од вируса корона.

Она је упутила молбу становницима града Источно Сарајево, али и свим другима, да заједно са љекарима раде на превенцији вируса корона.

- Вирус је ту, значи морамо поштовати мјере које се стално помињу и понављају - не окупљати се у овим зимским данима у затвореним и прегријаним просторијама, избјегавати блиске физичке контакте, одржавати редовну хигијену и користити маску - поручила је Ерановићева. 

Коментари 0
Повезане вијести
Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
Вечерас промоција књиге „(О)чај у шољици кафе“ Сандре Алек у Источном Сарајеву Вечерас промоција књиге „(О)чај у шољици кафе“ Сандре Алек у Источном Сарајеву
Ватрогасац – хуман и одговоран посао који морате вољети Ватрогасац – хуман и одговоран посао који морате вољети
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    6h 19m
    6
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    19h 29m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    20h 1m
    0
  • Заказана сједница о правилнику за утврђивање минималца
    18h 20m
    0
  • Младић избоден ножем у парку!
    22h 23m
    0