Хотелијери и ски инструктори са Јахорине траже хитно отварање скијалишта

05.04.2021. 19:25
10
ИЗВОР: Kатера

Удружење хотелијера Јахорина шаље Сопштење за јавност са захтјевом за хитним отварањем скијалишта на Јахорини које можете прочитати у прилогу.

Наиме, најновије мјере Републичког кризног штаба су наложиле затварање скијалишта Јахорина, што се на нас одразило на начин да су скоро сва ноћења отказана, преко 3000 ноћења само у првој седмици од увођења тренутних мјера, и да смо на тај начин спријечени да обављамо своју основну дјелатност.

Хотелијери, али и остали угоститељски објекти, се налазе у веома неповољној ситуацији, и наше даље нормално функционсање је доведено у питање јер трпимо страшне финансијске губитке који могу узроковати затварање објеката и губитак великог броја радних мјеста.

Врло често се туризам наводи као један од покретача економских збивања и привреде уопште, с' тога Вас молим да наше саопштење пренесете у цијелости и на тај начин нам пружите подршку, као и небројено пута раније.

Саопштење има за циљ да упозна ширу јавност у како тешкој ситуацији се налазимо али исто тако и пренесе поруку да смо наша Уставом загарантована права, право на живот и право на рад, спремни да бранимо свим дозвољеним средствима, а ако се оваква сиитуација настави не искључујемо ни могућност протеста.

СликаСлика

 

Коментари 10
  • Generic placeholder image
    Јане 08.04.2021. 10:03
    Није требало ни затварати скијалиште на самом крају сезоне. А сада кад су поново отверени кафићи, тржни центри, кладионице, фитнесс центри, све што је далеко ризичније за преношење заразе од самих скијалишта, заиста не постоји ни један разлог да скијалиште не ради! Друга прича је што је током цијеле сезоне на Јахорину и остале центре у БиХ и Србији могао да дође и здрав и заражен и што је ту, по мени свјесно, ниво контроле био минималан па је створена слика да су ски центри били жаришта преношења вируса!
  • Generic placeholder image
    AN 07.04.2021. 14:05
    Sezona na Jahorini je uvijek trajala do sredine aprila. I ne vidim razlog što nekome smeta da se otvore skijališta. Ako su otvoreni kafići, kladionice, teretane, nema nikakvog razloga da se ne otvore skijališta. Naša najveća bolest je ljubomora, zloba i gledanje u tuđi novčanik. Protivnicima otvaranja smeta što bi neko skijao, pobogu u aprilu, što bi neko zaradio koju dnevnicu, ma nek svi gladuju, a tamo gore se samo ode i donese virus svima u krugu od 200 m.
  • Generic placeholder image
    Simke 07.04.2021. 00:31
    A malo li ste zaradili a cijela Evropa zatvorila skijališta ? A tek ovi iz OC što su se nakrali . Došao onaj mali pandur pa ojadi sve sa svojom upravom. E kukala nam majka. Biće kasno kad se osvjestimo i saznamo istinu. Da ima države već bi uveliko SIPA hapsila . Pa bi isplivala prodaja Bistrice i ostalih objekata firmi iz Švajcarske. Ako su oni švajcarci, moja baba je kraljica Elizabeta!
  • Generic placeholder image
    M.M. 06.04.2021. 23:58
    Građani Pala i Istočnog Sarajeva su došli u nezavidnu epidemiološku situaciju upravo zbog javašluka koji je vladao na Jahorini. Dovoljno je bilo pogledati slike i videe koje su pojedinci dijelili na društvenim mrežama, pa da se zaključi kako je apsolutno neodgovorno i rizično ponašanje postalo "normala" u sred epidemije. Planina je bila prepuna, ponašanje nonšalantno, kao da se ništa ne dešava i došli smo tu gdje jesmo. Hotelijeri prave pritisak na javnost, kako bi imali razloga da običnim radnicima uskrate plate iako im je sezona "nikad bolja", kako su se mnogi i hvalili. Sezona je uobičajeno i trajala do sredine marta, eventualno do kraja. Toliko o građanskoj solidarnosti! Žalosno!
  • Generic placeholder image
    Skijaš 06.04.2021. 20:56
    Žene i djevojke vole instruktore skijanja a jedna od njih je i od ovoga gosta čim je toliko ljut.
  • Generic placeholder image
    Pečat 06.04.2021. 17:38
    Ovde fali pečat? A gdje pečat?
  • Generic placeholder image
    Jahorinac_ 06.04.2021. 12:57
    Cemu toliki gnev?
  • Generic placeholder image
    Gost Jahorine 06.04.2021. 12:48
    Samo bih dodao da su instruktori na Jahorini jedna obicna stoka i ne znam sta se oni bune!
    Ali treba otvoriti Jahorinu, u regionu je ona jedino skijaliste koje ne radi
  • Generic placeholder image
    Pale 06.04.2021. 08:47
    Taman vas treba otvoriti pa onda sve ispocetka. Vas ne treba zaliti(hotelijere), jadni vi, koji ste od Jahorine napravili Monte Karlo za gradjane Pala.
  • Generic placeholder image
    Jahorinac 05.04.2021. 23:31
    To sto je jahorina radila punim kapacitetom citavu zimu tokom pandemije vam nije bilo dovoljno? Napravili ste zariste korone. A sezona ionako inace traje do marta. Cudom ima jos snjega i oni bi sad bili ugrozeni bezobrazno ste pohlepni
Повезане вијести
Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег
Почињу "Сусрети српских земаља" на Јахорини Почињу "Сусрети српских земаља" на Јахорини
Колико урбанизација Јахорине доприности развоју општине Пале и њеним становницима? (ВИДЕО) Колико урбанизација Јахорине доприности развоју општине Пале и њеним становницима? (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
    18h 41m
    0
  • Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
    15h 13m
    4
  • Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
    17h 57m
    0
  • Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
    13h 35m
    0
  • Данас Марковдан
    22h 23m
    0