Храбри полицајци извукли старца из ријеке Црквене

29.03.2021. 19:48
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Старији човјек је покушавао да се уз жиле попне на обалу, али није могао. Доњи дио тијела му је био у води, био је изморен и пуно је дрхтао, једва је изговорио како се зове.

Испричао је то за "Независне" бањалучки полицајац Душко Димић, који је својим херојским подвигом са колегом Огњеном Марјановићем спасио живот 83-годишњем В.К.

Несрећни мушкарац је шетајући случајно упао у ријеку Црквену у бањалучком насељу Лауш.

Све се десило у суботу око 10.45, када су пролазници полицији дојавили да се у кориту Црквене налази старији човјек.

Према пријави, старац је упао у воду која није толико дубока, али због стрмог и клизавог бетонског корита човјек није могао да изађе те је дозивао упомоћ.

Када су полицајци изашли на терен уочили су да се преморени, промрзли и уплашени старији мушкарац држи за жилу дрвета да се не утопи.

Полицајац Димић је тада одлучио да не чека ватрогасце, који су били позвани, већ да одмах реагује.

Плашећи се да ће се старац, који је већ био на измаку снаге, до доласка ватрогасаца утопити, храбри полицајац је сишао у корито ријеке и обухватио га рукама.

- Мој радни колега Огњен Марјановић који је био на обали је нашао дрвену палету, коју ми је спустио у корито ријеке. Њу сам наслонио мало у ријеку, а мало на ту стрму косину па сам га обухватио око паса како бих лице подигао изнад нивоа воде. Држао сам га тако што је био испред мене, наслањајући се на моје ноге до доласка ватрогасаца -  рекао је храбри полицајац Димић.

Према његовим ријечима, када су дошли ватрогасци један од њих је сишао у корито и спустили су мердевине. Потом су они уз помоћ ужета извукли мушкарца ван корита.

О свему је одмах обавијештена Служба хитне медицинске помоћи Бањалука, која је човјеку који је имао хипотермију указала љекарску помоћ те га превезла у УКЦ РС, гдје је збринут.

 

Несрећни мушкарац, док је разговарао са полицајцима, рекао је да је он мјештанин поменутог насеља који је тог јутра шетао те се случајно оклизнуо и упао у Црквену.

Коментари 0
Повезане вијести
Радник пао са зграде, тешко повријеђен Радник пао са зграде, тешко повријеђен
Пријављено да је возач дјетету нудио новац и вожњу Пријављено да је возач дјетету нудио новац и вожњу
Бањалука: Жена скочила са зграде Бањалука: Жена скочила са зграде
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    20h 45m
    0
  • Крађа у Палама
    19h 3m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    15h 30m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    18h 18m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    11h 39m
    0