Хрвати ухапсили министра грађевинарства због злоупотребе положаја

19.02.2022. 12:49
0
ИЗВОР: СРНА

Хрватски министар грађевинарства Дарко Хорват данас је ухапшен, а на терет му се ставља злоупотреба положаја, рекао је његов адвокат Владимир Терешак.

- Хорват није одведен на испитивање. Код њега је извршен претрес куће, након чега је ухапшен и биће испитан у поподневним часовима у просторијама УСКОК-а у Загребу - рекао је Терешак.

Званичник Канцеларије за сузбијање корупције и организованог криминала /УСКОК/ је рекао да је овим истраживањем обухваћено више особа, а да је један од ухапшених државни званичник, преносе хрватски медији.

- Сумња се да су починили кривична дјела против службене дужности - рекао је званичник из УСКОК-а.

Уз министра Дарка Хорвата на мети истражитеља су се, према неслужбеним подацима, нашли и потпредсједник Владе Борис Милошевић, државни секретар Министарства регионалног развоја Велимир Жунац и директор Управе за потпомогнута подручја Катица Мишковић.

Сумња се да су тражили запошљавање преко везе, те додјеле подстицаја.

Међу осумњиченима су и бивши министар Томислав Толушић, те Хорватова помоћница Ана Мандац, која је с дужности отишла након што је осумњичена у афери "Вјетроелектране" с бившом државним секретаром Јосипом Римац.

Према незваничним информацијама, спорна је додјела новца из програма развоја предузетништва и занатства на подручјима насељеним припадницима националних мањина.

Коментари 0
Повезане вијести
Све масовнија појава: И у Загребу ученик са листом ђака за одстрел Све масовнија појава: И у Загребу ученик са листом ђака за одстрел
Међународна акција: Ухапшено 57 педофила, међу њима и учитељи Међународна акција: Ухапшено 57 педофила, међу њима и учитељи
Нестали почетком седмице: Пронађена сва три дјечака! Нестали почетком седмице: Пронађена сва три дјечака!
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    7h 23m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    18h 56m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    18h 37m
    0
  • Повеља општине Источна Илиџа Средњошколском центру „Источна Илиџа“
    23h 48m
    0
  • Премијера документарног филма "Прича поносног пука"
    23h 2m
    0