Хрватска стопирала увоз руске нафте у Србију преко Јанафа

06.10.2022. 09:37
2
ИЗВОР: glassrpske.com

Земље чланице ЕУ гласале су јуче за осми пакет санкција Русији, овога пута усмjерених на ограничавање цијене нафте коју Русија извози у треће земље ван ЕУ.

На инсистирање Хрватске на челу са премијером те земље Андрејем Пленковићем тај пакет обухватиће и Србију јер преко Јанафа неће моћи више да увози руску нафту.

И поред тога што је предлог Европске комисије предвиђао изузетак од којег би Србија имала користи, а тиче се и Јадранског нафтовода (Јанафа), Хрватска и још неколико земаља чланица побринуле су се да дио пр9иедлога не прође јер закључено је да за то нема оправдања.

- Упркос томе што је приједлог Европске комисије предвиђао један изузетак од које би профитирала Србија, а тиче се и Јадранског нафтовода (Јанафа), Хрватска и још неколико држава чланица побринуле су се да тај дио приједлога не прође јер је закључено да за њега нема оправдања - наводи се у хрватским медијима.

То практично значи да ће Србија због Хрватске и овог потеза морати да плаћа скупу нафту, преноси B92.

Коментари 2
 • Generic placeholder image
  Re mahru 06.10.2022. 11:18
  Dakle, ti tvrdiš da je Mile popularan u Srbiji zbog nekulture Srba, a kakva je situacija na tom polju kod vas, imate li vi šta za pohvalu, da li to znači da kad se odrekneš srpskih korijena postaneš kulturan?!
 • Generic placeholder image
  Марко 06.10.2022. 11:04
  Пошто Милорад Додик, услед својих некултурних иступа, ужива велику популарност у Србији, нека им он помогне, он је добар са Хрватима. :)
Повезане вијести
Историјска занимљивост: Свети Сава се упокојио на данашњи дан Историјска занимљивост: Свети Сава се упокојио на данашњи дан
Основце у Хрватској уче да у БиХ живе само Бошњаци Основце у Хрватској уче да у БиХ живе само Бошњаци
Сјеча кнезова - увод у Први српски устанак Сјеча кнезова - увод у Први српски устанак
Најчитаније
 • Сјећања Хрешана на долазак Аустроугарске империје у БиХ
  1h 27m
  0
 • Наташи Ћејић потребна наша помоћ
  10h 35m
  2
 • Ноћни успон на врх Требевића (ФОТО)
  7h 22m
  1
 • Ђого: Забраном подизања три прста завршен процес етничког чишћења "отвореног града"
  7h 12m
  6
 • Преминуо глумац Саша Петровић
  11h 18m
  1