Hrvatska stopirala uvoz ruske nafte u Srbiju preko Janafa

06.10.2022. 09:37
2
IZVOR: glassrpske.com

Zemlje članice EU glasale su juče za osmi paket sankcija Rusiji, ovoga puta usmjerenih na ograničavanje cijene nafte koju Rusija izvozi u treće zemlje van EU.

Na insistiranje Hrvatske na čelu sa premijerom te zemlje Andrejem Plenkovićem taj paket obuhvatiće i Srbiju jer preko Janafa neće moći više da uvozi rusku naftu.

I pored toga što je predlog Evropske komisije predviđao izuzetak od kojeg bi Srbija imala koristi, a tiče se i Jadranskog naftovoda (Janafa), Hrvatska i još nekoliko zemalja članica pobrinule su se da dio pr9iedloga ne prođe jer zaključeno je da za to nema opravdanja.

- Uprkos tome što je prijedlog Evropske komisije predviđao jedan izuzetak od koje bi profitirala Srbija, a tiče se i Jadranskog naftovoda (Janafa), Hrvatska i još nekoliko država članica pobrinule su se da taj dio prijedloga ne prođe jer je zaključeno da za njega nema opravdanja - navodi se u hrvatskim medijima.

To praktično znači da će Srbija zbog Hrvatske i ovog poteza morati da plaća skupu naftu, prenosi B92.

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Re mahru 06.10.2022. 11:18
    Dakle, ti tvrdiš da je Mile popularan u Srbiji zbog nekulture Srba, a kakva je situacija na tom polju kod vas, imate li vi šta za pohvalu, da li to znači da kad se odrekneš srpskih korijena postaneš kulturan?!
  • Generic placeholder image
    Marko 06.10.2022. 11:04
    Pošto Milorad Dodik, usled svojih nekulturnih istupa, uživa veliku popularnost u Srbiji, neka im on pomogne, on je dobar sa Hrvatima. :)
Povezane vijesti
Cijene nafte u padu Cijene nafte u padu
Do aprila prijedlog za obavezno služenje vojnog roka u Srbiji Do aprila prijedlog za obavezno služenje vojnog roka u Srbiji
Zemljotres u Hrvatskoj: "Dobro je zadrmalo" Zemljotres u Hrvatskoj: "Dobro je zadrmalo"
Najčitanije
  • Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
    20h 33m
    5
  • Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO)
    18h 8m
    7
  • Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici
    23h 16m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    4h 7m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    2h 34m
    0