Хумани гест средњошколаца из Милића

09.10.2020. 19:40
0
ИЗВОР: СРНА

Савјет ученика Средњошколског центра "Милутин Миланковић" у Милићима данас је милићком Центру за социјални рад уручио хуманитарну помоћ коју су ученици прикупили у акцији организованој поводом обиљежавања Недјеље дјетета.

-Ученици су у сарадњи са запосленима у школи од почетка октобра прикупили 460 КМ, књиге, играчке, слаткише, гардеробу - изјавила је новинарима координатор Савјета ученика, професор Радојка Савкић.

Она је захвалила ученицима и професорима који су учествовали у овој акцији и у доба отежаног рада успијели да прикупе оволико средстава.

-Сигурна сам да ће се Центар за социјални рад побринути да ова помоћ дође у праве руке -  рекла је Савкићева.

Предсједник Савјета ученика Ања Маринковић изјавила је да је ова акција ново искуство јер се одвијала у доба епидемије вируса корона и путем онлајн састанака.

-Нисмо очекивали овако велики одзив и зато хвала свима. Позвала бих ученике да учествују и у акцији `Обрадујмо наше вршњаке на Косову и Метохији`, која ће трајати до краја године, а у којој се може донирати најмање једна КМ. Тако ћемо се придружити нашим вршњацима широм Српске -  рекла је Маринковићева.

Замјеник предсједника Савјета ученика Катарина Дукић навела је да су средњошколци написали и поруке подршке дјеци која су корисници социјалне помоћи.

-Наше поруке подршке гласе - `Никада не смијете одустати`, `Побједници никада не одустају, а људи који одустају никада не побјеђују` - каже Дукићева.

Психолог у Центру за социјални рад у Милићима Маријана Глигоровић напоменула је да ће прикупљена помоћ бити уручена дјеци са сметњама у развоју, без родитељског старања и оној лошијег материјалног стања.

-Ми смо већ припремили спискове на основу којих можемо распоредити помоћ коју смо добили од ученика и то ћемо учинити наредне седмице -  рекла је Глигоровићева.

Хуманитарна акција организована је уз подршку директора Средњошколског центра "Милутин Миланковић" у Милићима Весне Богичевић, координатора Савјета ученика, професора Радојке Савкић, као и 14 ученика, чланова Савјета.

Коментари 0
Повезане вијести
Близнакиње из Милића донирале косу за д‌јецу обољелу од рака Близнакиње из Милића донирале косу за д‌јецу обољелу од рака
Мушкарац избоден на смрт у Милићима Мушкарац избоден на смрт у Милићима
У четири средње школе на подручју града Источно Сарајево планиран упис 668 ученика У четири средње школе на подручју града Источно Сарајево планиран упис 668 ученика
Најчитаније
  • Опоравилиште Касиндо као центар друштвених дешавања
    19h 33m
    0
  • Погача са шпинатом и сиром
    19h 35m
    0
  • Најава искључења струје у Источној Илиџи
    15h 47m
    0
  • Лажна "Тему" апликација краде податке о картицама
    18h 38m
    0
  • Потврђена оптужница против Паљанина због насиља у породици
    18h 32m
    0