Хумани гест средњошколаца из Милића

09.10.2020. 19:40
0
ИЗВОР: СРНА

Савјет ученика Средњошколског центра "Милутин Миланковић" у Милићима данас је милићком Центру за социјални рад уручио хуманитарну помоћ коју су ученици прикупили у акцији организованој поводом обиљежавања Недјеље дјетета.

-Ученици су у сарадњи са запосленима у школи од почетка октобра прикупили 460 КМ, књиге, играчке, слаткише, гардеробу - изјавила је новинарима координатор Савјета ученика, професор Радојка Савкић.

Она је захвалила ученицима и професорима који су учествовали у овој акцији и у доба отежаног рада успијели да прикупе оволико средстава.

-Сигурна сам да ће се Центар за социјални рад побринути да ова помоћ дође у праве руке -  рекла је Савкићева.

Предсједник Савјета ученика Ања Маринковић изјавила је да је ова акција ново искуство јер се одвијала у доба епидемије вируса корона и путем онлајн састанака.

-Нисмо очекивали овако велики одзив и зато хвала свима. Позвала бих ученике да учествују и у акцији `Обрадујмо наше вршњаке на Косову и Метохији`, која ће трајати до краја године, а у којој се може донирати најмање једна КМ. Тако ћемо се придружити нашим вршњацима широм Српске -  рекла је Маринковићева.

Замјеник предсједника Савјета ученика Катарина Дукић навела је да су средњошколци написали и поруке подршке дјеци која су корисници социјалне помоћи.

-Наше поруке подршке гласе - `Никада не смијете одустати`, `Побједници никада не одустају, а људи који одустају никада не побјеђују` - каже Дукићева.

Психолог у Центру за социјални рад у Милићима Маријана Глигоровић напоменула је да ће прикупљена помоћ бити уручена дјеци са сметњама у развоју, без родитељског старања и оној лошијег материјалног стања.

-Ми смо већ припремили спискове на основу којих можемо распоредити помоћ коју смо добили од ученика и то ћемо учинити наредне седмице -  рекла је Глигоровићева.

Хуманитарна акција организована је уз подршку директора Средњошколског центра "Милутин Миланковић" у Милићима Весне Богичевић, координатора Савјета ученика, професора Радојке Савкић, као и 14 ученика, чланова Савјета.

Коментари 0
Повезане вијести
У четири средње школе на подручју града Источно Сарајево планиран упис 668 ученика У четири средње школе на подручју града Источно Сарајево планиран упис 668 ученика
Милићки основци трећи на такмичењу међународног квиза "Немањићи" Милићки основци трећи на такмичењу међународног квиза "Немањићи"
Одржан историјски час на Новом Зејтинлику за готово 250 ученика Одржан историјски час на Новом Зејтинлику за готово 250 ученика
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    6h 45m
    3
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    16h 44m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    8h 20m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    15h 41m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    10h 24m
    9