Хумани гест средњошколаца из Милића

09.10.2020. 19:40
0
ИЗВОР: СРНА

Савјет ученика Средњошколског центра "Милутин Миланковић" у Милићима данас је милићком Центру за социјални рад уручио хуманитарну помоћ коју су ученици прикупили у акцији организованој поводом обиљежавања Недјеље дјетета.

-Ученици су у сарадњи са запосленима у школи од почетка октобра прикупили 460 КМ, књиге, играчке, слаткише, гардеробу - изјавила је новинарима координатор Савјета ученика, професор Радојка Савкић.

Она је захвалила ученицима и професорима који су учествовали у овој акцији и у доба отежаног рада успијели да прикупе оволико средстава.

-Сигурна сам да ће се Центар за социјални рад побринути да ова помоћ дође у праве руке -  рекла је Савкићева.

Предсједник Савјета ученика Ања Маринковић изјавила је да је ова акција ново искуство јер се одвијала у доба епидемије вируса корона и путем онлајн састанака.

-Нисмо очекивали овако велики одзив и зато хвала свима. Позвала бих ученике да учествују и у акцији `Обрадујмо наше вршњаке на Косову и Метохији`, која ће трајати до краја године, а у којој се може донирати најмање једна КМ. Тако ћемо се придружити нашим вршњацима широм Српске -  рекла је Маринковићева.

Замјеник предсједника Савјета ученика Катарина Дукић навела је да су средњошколци написали и поруке подршке дјеци која су корисници социјалне помоћи.

-Наше поруке подршке гласе - `Никада не смијете одустати`, `Побједници никада не одустају, а људи који одустају никада не побјеђују` - каже Дукићева.

Психолог у Центру за социјални рад у Милићима Маријана Глигоровић напоменула је да ће прикупљена помоћ бити уручена дјеци са сметњама у развоју, без родитељског старања и оној лошијег материјалног стања.

-Ми смо већ припремили спискове на основу којих можемо распоредити помоћ коју смо добили од ученика и то ћемо учинити наредне седмице -  рекла је Глигоровићева.

Хуманитарна акција организована је уз подршку директора Средњошколског центра "Милутин Миланковић" у Милићима Весне Богичевић, координатора Савјета ученика, професора Радојке Савкић, као и 14 ученика, чланова Савјета.

Коментари 0
Повезане вијести
Милићки основци трећи на такмичењу међународног квиза "Немањићи" Милићки основци трећи на такмичењу међународног квиза "Немањићи"
Одржан историјски час на Новом Зејтинлику за готово 250 ученика Одржан историјски час на Новом Зејтинлику за готово 250 ученика
Милићки средњошколци побједници Међународне изложбе идеја и иновација Милићки средњошколци побједници Међународне изложбе идеја и иновација
Најчитаније
 • Слана бајадера
  12h 23m
  0
 • Злочин у Варварину
  11h 58m
  1
 • Учествујте у Катерином ФОТО-КОНКУРСУ и освојите вриједне награде!
  6h 57m
  2
 • Око 15 пацијената обољелих од мултипле склерозе Сарајевско-романијске регије на терапији
  5h 0m
  1
 • Бојан Гуњак и Драгослав Пантић крећу на хуманитарни поход за Магдалену и Хелену
  5h 14m
  0