Хумани гест средњошколаца из Милића

09.10.2020. 19:40
0
ИЗВОР: СРНА

Савјет ученика Средњошколског центра "Милутин Миланковић" у Милићима данас је милићком Центру за социјални рад уручио хуманитарну помоћ коју су ученици прикупили у акцији организованој поводом обиљежавања Недјеље дјетета.

-Ученици су у сарадњи са запосленима у школи од почетка октобра прикупили 460 КМ, књиге, играчке, слаткише, гардеробу - изјавила је новинарима координатор Савјета ученика, професор Радојка Савкић.

Она је захвалила ученицима и професорима који су учествовали у овој акцији и у доба отежаног рада успијели да прикупе оволико средстава.

-Сигурна сам да ће се Центар за социјални рад побринути да ова помоћ дође у праве руке -  рекла је Савкићева.

Предсједник Савјета ученика Ања Маринковић изјавила је да је ова акција ново искуство јер се одвијала у доба епидемије вируса корона и путем онлајн састанака.

-Нисмо очекивали овако велики одзив и зато хвала свима. Позвала бих ученике да учествују и у акцији `Обрадујмо наше вршњаке на Косову и Метохији`, која ће трајати до краја године, а у којој се може донирати најмање једна КМ. Тако ћемо се придружити нашим вршњацима широм Српске -  рекла је Маринковићева.

Замјеник предсједника Савјета ученика Катарина Дукић навела је да су средњошколци написали и поруке подршке дјеци која су корисници социјалне помоћи.

-Наше поруке подршке гласе - `Никада не смијете одустати`, `Побједници никада не одустају, а људи који одустају никада не побјеђују` - каже Дукићева.

Психолог у Центру за социјални рад у Милићима Маријана Глигоровић напоменула је да ће прикупљена помоћ бити уручена дјеци са сметњама у развоју, без родитељског старања и оној лошијег материјалног стања.

-Ми смо већ припремили спискове на основу којих можемо распоредити помоћ коју смо добили од ученика и то ћемо учинити наредне седмице -  рекла је Глигоровићева.

Хуманитарна акција организована је уз подршку директора Средњошколског центра "Милутин Миланковић" у Милићима Весне Богичевић, координатора Савјета ученика, професора Радојке Савкић, као и 14 ученика, чланова Савјета.

Коментари 0
Повезане вијести
Акција "Журка из блока" изнад свих очекивања Акција "Журка из блока" изнад свих очекивања
"Журка из блока" вечерас у Милићима "Журка из блока" вечерас у Милићима
Почели "Јулско-августовски дани културе и спорта" у Милићима Почели "Јулско-августовски дани културе и спорта" у Милићима
Најчитаније
 • Лица ухапшена због дроге у Источном Сарајеву
  5h 44m
  1
 • Страдао деветогодишњи дјечак
  4h 25m
  0
 • Произвођачи романијског кајмака спремни за предстојеће сајмове
  21h 6m
  0
 • Основцима у Источној Илиџи представљена “Чаробна књига” Јелене Глишић (ФОТО)
  20h 1m
  0
 • Рогатица: Подршка произвођачима млијека у проширењу сточног фонда
  21h 45m
  0