Humani gest srednjoškolaca iz Milića

09.10.2020. 19:40
0
IZVOR: SRNA

Savjet učenika Srednjoškolskog centra "Milutin Milanković" u Milićima danas je milićkom Centru za socijalni rad uručio humanitarnu pomoć koju su učenici prikupili u akciji organizovanoj povodom obilježavanja Nedjelje djeteta.

-Učenici su u saradnji sa zaposlenima u školi od početka oktobra prikupili 460 KM, knjige, igračke, slatkiše, garderobu - izjavila je novinarima koordinator Savjeta učenika, profesor Radojka Savkić.

Ona je zahvalila učenicima i profesorima koji su učestvovali u ovoj akciji i u doba otežanog rada uspijeli da prikupe ovoliko sredstava.

-Sigurna sam da će se Centar za socijalni rad pobrinuti da ova pomoć dođe u prave ruke -  rekla je Savkićeva.

Predsjednik Savjeta učenika Anja Marinković izjavila je da je ova akcija novo iskustvo jer se odvijala u doba epidemije virusa korona i putem onlajn sastanaka.

-Nismo očekivali ovako veliki odziv i zato hvala svima. Pozvala bih učenike da učestvuju i u akciji `Obradujmo naše vršnjake na Kosovu i Metohiji`, koja će trajati do kraja godine, a u kojoj se može donirati najmanje jedna KM. Tako ćemo se pridružiti našim vršnjacima širom Srpske -  rekla je Marinkovićeva.

Zamjenik predsjednika Savjeta učenika Katarina Dukić navela je da su srednjoškolci napisali i poruke podrške djeci koja su korisnici socijalne pomoći.

-Naše poruke podrške glase - `Nikada ne smijete odustati`, `Pobjednici nikada ne odustaju, a ljudi koji odustaju nikada ne pobjeđuju` - kaže Dukićeva.

Psiholog u Centru za socijalni rad u Milićima Marijana Gligorović napomenula je da će prikupljena pomoć biti uručena djeci sa smetnjama u razvoju, bez roditeljskog staranja i onoj lošijeg materijalnog stanja.

-Mi smo već pripremili spiskove na osnovu kojih možemo rasporediti pomoć koju smo dobili od učenika i to ćemo učiniti naredne sedmice -  rekla je Gligorovićeva.

Humanitarna akcija organizovana je uz podršku direktora Srednjoškolskog centra "Milutin Milanković" u Milićima Vesne Bogičević, koordinatora Savjeta učenika, profesora Radojke Savkić, kao i 14 učenika, članova Savjeta.

Komentari 0
Povezane vijesti
BiH za deceniju ostala bez skoro 50.000 srednjoškolaca BiH za deceniju ostala bez skoro 50.000 srednjoškolaca
Konkurs za srednjoškolce povodom obilježavanja Dana Prve sarajevske mehanizovane brigade Konkurs za srednjoškolce povodom obilježavanja Dana Prve sarajevske mehanizovane brigade
Srednjoškolci iz Istočnog Sarajeva na Sveruskom patriotskom forumu u Krasnodaru Srednjoškolci iz Istočnog Sarajeva na Sveruskom patriotskom forumu u Krasnodaru
Najčitanije
  • Godišnjica sramne arbitraže za Dobrinju
    21h 53m
    0
  • „Dom invest“ gradi dom za vas
    19h 22m
    0
  • Paljani na pokloničkom putovanju u manastir Hilandar
    13h 36m
    0
  • Džudisti iz Srpske digli glas protiv aktuelnog rukovodstva
    18h 40m
    1
  • Doktor Šupić obavio 42 pregleda u preventivnoj akciji u Istočnom Starom Gradu
    9h 48m
    0