Хуманитарни број 17023 за помоћ становништву погођеном поплавама

04.10.2024. 15:06
0
ИЗВОР: srna.rs

Друштво Црвеног крста БиХ позвало је грађане да позову хуманитарни број 17023 и тако помогну становништву које су погодиле поплаве у БиХ.

Из ове хуманитарне организације навели су да грађани могу да помогну и уплатама на намјенски рачун 1340011130004680 отворен код АСА банка Сарајево.

Јаке падавине, које су погодиле дијелове БиХ, проузроковале су плавни талас и клизишта, односно одроне, усљед чега је неколико људи изгубило живот, а нанесена је и велика материјална штета.

Друштво Црвеног крста БиХ, у складу са мисијом, мандатом и јавним овлаштењима, активирало је све расположиве капацитете с циљем спречавања и олакшавања људске патње, те заштите живота, здравља и људског достојанства.

- Црвени крст ФБиХ, као дио структуре Друштва Црвеног крста БиХ и дио снага за заштиту и спасавање ФБиХ, ставио је на располагање све расположиве ресурсе, а с циљем заштите живота и здравља становништва угрожених заједница – Јабланица, Коњиц, Кисељак, Фојница и Крешевo - наведено је у саопштењу.

Више од 20 стамбених објеката потпуно је уништено, а живот и здравље на стотине домаћинстава у БиХ изложени су огромном ризику.

Коментари 0
Повезане вијести
Новинари се пробили до Доње Јабланице: "Четрдесет људи се води као нестало" Новинари се пробили до Доње Јабланице: "Четрдесет људи се води као нестало"
До сада 14 погинулих у невремену До сада 14 погинулих у невремену
Катастрофа на путу Јабланица - Мостар: У потпуности нестала цеста код Комадиновог врела Катастрофа на путу Јабланица - Мостар: У потпуности нестала цеста код Комадиновог врела
Најчитаније
  • Споменик „Бели анђео“ симбол васкрсења сарајевских Срба из уништења (ФОТО)
    20h 42m
    2
  • Обиљежавање Дана учитељ(иц)а - 5. октобар
    4h 10m
    0
  • Знате ли шта кисела вода ради тијелу?
    21h 52m
    0
  • Катастрофа на путу Јабланица - Мостар: У потпуности нестала цеста код Комадиновог врела
    4h 18m
    0
  • Невријеме однијело кров, штета велика
    5h 59m
    0