И даље се истражује ко је слао пријетеће поруке јавним личностима у Источном Сарајеву

25.11.2019. 14:04
0
ИЗВОР: СРНА

Из Окружног јавног тужилаштва у Источном Сарајеву Срни је речено да се у вези слања пријетећих порука јавним личностима у Источном Сарајеву предузимају мјере и радње прописане Законом о кривичном поступку Републике Српске, ради откривања и процесуирања починиоца.

У писаном одговору Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево се подсјећа да је предметни тужилац слање пријетећих порука јавним личностима оквалификовао као кривично дјело угрожавање безбједности.

У одговору се наводи да је наведени материјал заведен у евиденцију Система за аутоматско управљање предметима /ТЦМС/ које води Окружно јавно тужилаштво у Источном Сарајеву.

На питање у којој фази је истрага о пријетећим СМС порукама начелнику општине Пале Бошку Југовићу, из Окружног тужилаштва наводе да су 15. априла од Полицијске управе Источно Сарајево примили оперативни материјал на оцјену ради предузимања мјера и радњи.

Из Тужилаштва прецизирају да је материјал у вези са пријавом лица да им стижу СМС поруке због којих страхују за свој и животе чланова породица.

Начелник општине Пале Бошко Југовић затражио је од Полицијске управе Источно Сарајево да јавности предочи сва званична сазнања о случају пријетећих СМС порука које је добијао и саопшти у којој је фази њихово расвјетљавање.

-Лица која су то починила су идентификована, а ја тражим и да се открије њихов идентитет - рекао је Југовић раније на конференцији за новинаре.

Он истиче да ће, без обзира да ли ће бити основа да се покрене кривична пријава, покренути приватну тужбу против тих лица, јер постоји основана сумња да су се нека од њих налазила на листи СДС-а за одборнике.

 

Коментари 0
Повезане вијести
У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО) У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
Вечерас премијера документарног филма "Прича поносног пука" Вечерас премијера документарног филма "Прича поносног пука"
Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    15h 35m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    13h 49m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    11h 39m
    0
  • Република Српска добила нови Изборни закон
    14h 54m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    9h 37m
    0