И сутра киша и снијег у првом дијелу дана

02.04.2022. 21:46
0
ИЗВОР: srna.rs

Слабе и повремене падавине, киша, сусњежица и снијег, сутра се очекују у првом дијелу дана у Републици Српској и Федерацији БиХ.

Падаће слаба киша, у вишим предјелима снијег уз формирање мањег сњежног покривача, а на сјеверу и западу сусњежица и слаб снијег понегдје ће падати и у нижим предјелима. На југу се очекује повремено јача киша и пљукови, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Постепено разведравање слиједи током поподнева, једино ће на југу и даље падати повремена киша. Увече и током ноћи даље ће се разведрити, али ће бити све хладније.

Дуваће умјерен сјеверозападни и сјеверни вјетар, на југу слаб.

Највиша температура ваздуха од нула до четири, у вишим предјелима од минус четири, а максимална дневна од четири до осам, на југу до 11, у вишим предјелима од нула степени Целзијусових.

Метеоролози од почетка наредне седмице најављују суво вријеме, слаб мраз ујутро, а током дана све сунчаније и топлије.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас преовладава умјерено до претежно облачно вријеме. Снијег је забиљежен на сјеверозападу и на планинама, а у осталим крајевима било је кише или локалних пљускова.

На Бјелашаници је у 14.00 часова измјерено минус шест степени, на Чемерну и у Калиновику нула, у Гацку и Новом Граду два, у Српцу и Бихаћу три, у Приједору и Градачцу четири, у Бањалуци, Бијељини, на Хан Пијеску и у Санском Мосту пет, на Сокоцу, у Билећи и Рибнику шест, у Добоју, Фочи и Ливну седам, у Сарајеву и Мркоњић Граду осам, у Требињу, Шипову, Грудама, Мостару и Зеници 10, у Бугојну 11, у Неуму 12, у Сребреници и Рудом 13 и у Вишеграду 14 степени.

 

Коментари 0
Повезане вијести
За викенд промјенљиво и нестабилно вријеме За викенд промјенљиво и нестабилно вријеме
Сутра облачно са пљусковима, послије подне разведравање Сутра облачно са пљусковима, послије подне разведравање
Сутра облачно са кишом Сутра облачно са кишом
Најчитаније
  • Партизан мијења име!
    18h 6m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    22h 39m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    20h 13m
    3
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    1h 11m
    0
  • Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
    21h 19m
    0