Игуман Георгије: Сачувати брак и породицу

17.08.2023. 09:43
1
ИЗВОР: srna.rs

Намјесник манастира Свете Тројице у Озерковићима код Сокоца, игуман Георгије Станковић поручио је на духовној вечери у Рогатици да је неопходно сачувати традиционално вриједности као што су брак и породица.

- Видимо како Запад живи, апсолутно се изопачио, погазио све животне принципе који граде једну цивилизацију - брак, породицу. Хвала Богу код нас није дошло до тога али се те наше вриједности нападају - рекао је игуман Георгије на духовној вечери о теми "Како бити добар хришћанин у 21. вијеку".

Игуман Георгије је нагласио да је живот хришћанина борба непрестана, да је најгоре за човјека да стоји на једном мјесту, те да Бог треба да буде на првом мјесту.

- Бог је човјека створио као словесно биће и дао му одређене дарове и таленте, између осталог ум и разум и да се непрестано креће напред, користећи све то што му је дао и да се усваршава на духовном, интелектуалном и физичком плану - рекао је игуман Георгије новинарима након синоћње духовне вечери одржане у оквиру програма "Преображењски дани".

Према његовим ријечима, материјални напредак је потребан, али је он без духовног преображаја и без моралне обнове "зидање лијепих споменика".

- Ако Бог није на првом мјесту, онда ништа није на свом мјесту - рекао је игуман Георгије.

Према његовим ријечима, човјек може да живи без Бога и да корача у овом свијету, али када пређе постојеће границе такав човјек пуца на интелектуалном, психичком и физичком плану.

- Али, ако је Господ на првом мјесту, ако је Христос у срцу човјековом даје ти снагу, мудрост, разум и отвара ти ум, не само да можеш да одолиш проблему него и да га видиш онаквог какав јесте - поручио је игуман Георгије.

Духовно вече је организовано у оквиру програма "Преображењски дани 2023" којим се обиљежава Преображење Господње - Дан и крсна слава општине Рогатица.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Soko 17.08.2023. 18:18
    Gospodo iz katere zašto ne objavite komentar za Igumana, nisam ništa loše napisao... iako službuje u mojim Ozarkovićima, imao bih napisati dosta toga....
Повезане вијести
Игуман Георгије: Циљ је мисионарска дјелатност и обнова манастира Игуман Георгије: Циљ је мисионарска дјелатност и обнова манастира
Предавање игумана Георгија о томе како бити добар хришћанин у 21. вијеку Предавање игумана Георгија о томе како бити добар хришћанин у 21. вијеку
Милица Боровчанин побједник литерарног конкурса “Духовност и савремени човјек” Милица Боровчанин побједник литерарног конкурса “Духовност и савремени човјек”
Најчитаније
  • Програм прославе славе Храма Светог Василија Острошког
    17h 36m
    0
  • Мошти четири српска светитеља стигле у Храм Светог Саве
    7h 32m
    0
  • Нерадни дан у Српској
    19h 23m
    0
  • Велики успјех нашег тенисера Николе Голијанина
    15h 3m
    0
  • Дан побједе над фашизмом и Дан Европе
    18h 23m
    0