"Илиџански борац" захтијева избор новог руководства БО Републике Српске

15.02.2022. 19:35
0
ИЗВОР: Катера

Чланови Скупштине Општинске борачке организације "Илиџански борац" из Источне Илиџе једногласно су донијели одлуку и захтијевају сазивање ванредне Скупштине БО Републике Српске на којој ће бити изабран нови предсједник ове организације. 

Предсједник ОБО Илиџански борац Горан Шеховац истакао је да је предсједника БО Републике Српске Миломира Савчића Тужилаштво БиХ лажно оптужило и спријечило да буде на челу борачке организације.

- Морамо изабрати адекватну особу која ће водити ову организацију. Борачка организација мора да стане иза Савчића и помогне му да докаже да је невин, али и да стане уз све лажно оптужене борце Војске Републике Српске – рекао је Шеховац након редовне сједнице Скупштине ОБО „Илиџански борац“.

Слика

Фото: Катера

Шеховац је истакао да је усвојен и финансијски извјештај, који је, и поред тешке године, успјешно остварен.

- Ове године планирамо завршетак централног споменика палим борцима, усаглашавамо имена, како не бисмо направили грешке. У плану је и завршетак статуе др Миодрагу Лазићу која ће бити постављена на шеталишту у Источној Илиџи, које и носи име по овом великом човјеку – истакао је Шеховац.

Према његовим ријечима, овој организацији, поред општине Источна Илиџа, помаже и град Источно Сарајево, уз чију помоћ, додаје Шеховац, настављају са помагањем породица погинулих и демобилисаних бораца, ратним војним инвалидима и социјално-угроженим борцима.

Коментари 0
Повезане вијести
Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву? Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву?
Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО) Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО)
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    7h 18m
    0
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    6h 42m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    4h 57m
    11
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    21h 26m
    1
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    6h 36m
    0