"Ilidžanski borac" zahtijeva izbor novog rukovodstva BO Republike Srpske

15.02.2022. 19:35
0
IZVOR: Katera

Članovi Skupštine Opštinske boračke organizacije "Ilidžanski borac" iz Istočne Ilidže jednoglasno su donijeli odluku i zahtijevaju sazivanje vanredne Skupštine BO Republike Srpske na kojoj će biti izabran novi predsjednik ove organizacije. 

Predsjednik OBO Ilidžanski borac Goran Šehovac istakao je da je predsjednika BO Republike Srpske Milomira Savčića Tužilaštvo BiH lažno optužilo i spriječilo da bude na čelu boračke organizacije.

- Moramo izabrati adekvatnu osobu koja će voditi ovu organizaciju. Boračka organizacija mora da stane iza Savčića i pomogne mu da dokaže da je nevin, ali i da stane uz sve lažno optužene borce Vojske Republike Srpske – rekao je Šehovac nakon redovne sjednice Skupštine OBO „Ilidžanski borac“.

Slika

Foto: Katera

Šehovac je istakao da je usvojen i finansijski izvještaj, koji je, i pored teške godine, uspješno ostvaren.

- Ove godine planiramo završetak centralnog spomenika palim borcima, usaglašavamo imena, kako ne bismo napravili greške. U planu je i završetak statue dr Miodragu Laziću koja će biti postavljena na šetalištu u Istočnoj Ilidži, koje i nosi ime po ovom velikom čovjeku – istakao je Šehovac.

Prema njegovim riječima, ovoj organizaciji, pored opštine Istočna Ilidža, pomaže i grad Istočno Sarajevo, uz čiju pomoć, dodaje Šehovac, nastavljaju sa pomaganjem porodica poginulih i demobilisanih boraca, ratnim vojnim invalidima i socijalno-ugroženim borcima.

Komentari 0
Povezane vijesti
Snimanje filma o doktoru Lazi u Istočnoj Ilidži Snimanje filma o doktoru Lazi u Istočnoj Ilidži
Sjećanje na napad 14. maja 1992. i junačke sinove Srpske Ilidže Sjećanje na napad 14. maja 1992. i junačke sinove Srpske Ilidže
Sastanak o uređenju i održavanju groblja “Crkvice” Sastanak o uređenju i održavanju groblja “Crkvice”
Najčitanije
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    20h 32m
    0
  • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
    20h 39m
    3
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    17h 21m
    1
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    11h 59m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    12h 31m
    0