„Инфотех Јахорина 2020“ у форми онлајн презентација

18.03.2020. 08:57
0
ИЗВОР: Srna

Међународни научно-стручни скуп "Инфотех Јахорина 2020" биће одржан од данас до петка, 20. марта, у форми онлајн презентација радова и предавања по позиву, рекао је Срни предсједник Организационог одбора овог скупа Зоран Љубоје.

- Нажалост, из познатих разлога, отказујемо и симболично отварање скупа како смо планирали. Инфотех ћемо организовати као што смо замислили, онлајн презентацијама радова - навео је Љубоје.

Он је подсјетио да ће сви аутори прихваћених радова доставити презентацију са аудио-записом.

Презентације ће бити јавно доступне на званичној страници "Инфотеха", у периоду који је планиран за одржавање симпозијума - од данас до петка, 20. марта.

Одлука о одржавању "Инфотеха Јахорина 2020" у форми онлајн презентација донесена у складу са наредбом министра за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске, с циљем сузбијања ширења вируса корона јер је, између осталог, забрањено јавно окупљање у организацији високошколских установа до 30. марта.

Међународни симпозијум "Инфотех Јахорина" окупља стручњаке, научнике, инжењере, истраживаче и студенте из области информационих технологија и њихове примјене у области система управљања, комуникационих система, производних и електронских система, електроенергетике и других области електротехнике и рачунарства.

Коментари 0
Повезане вијести
Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег
Почињу "Сусрети српских земаља" на Јахорини Почињу "Сусрети српских земаља" на Јахорини
Колико урбанизација Јахорине доприности развоју општине Пале и њеним становницима? (ВИДЕО) Колико урбанизација Јахорине доприности развоју општине Пале и њеним становницима? (ВИДЕО)
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    5h 26m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    23h 31m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    19h 40m
    0
  • Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
    23h 19m
    4
  • Снијег поново забијелио БиХ
    17h 47m
    0