Инспекција испразнила Аутопијацу „Ступ“ у Сарајеву (ВИДЕО)

07.03.2021. 15:56
0
ИЗВОР: Srpskainfo

У подневним сатима данас су санитарни инспектори Кантоналне управе за инспекцијске послове Кантона Сарајево почели инспекцијски надзор на Аутопијаци „Ступ“ гдје је у моменту контроле затечено више хиљада људи, без, како се наводи поштовања хигијенско-епидемиолошких мјера.

Како би се осигурали услови прописани Наредбом, којом је забрањено окупљање више од 30 особа на јавном мјесту, затражена је асистенција полицијских службеника МУП КС, који су осигурали више полицијских патрола ПУ Нови Град, саопштено је из кантоналне испекције, пише Кликс.

Осим тога, од редара фирме City Park d.d. , која управља пијацом, наложено је да се обавијесте купци и продавци да напусте простор пијаце, односно да се осигурају услови у складу са прописаним мјерама.

У присуству кантоналних инспектора, у року од сат времена, пијачни простор је потпуно испражњен, а у међувремену је и са овлаштеним заступником фирме сачињен записник, којим су наложене и по хитном поступку хитно извршене и успостављене хигијенско-епидемиолошке мјере, уз издавање прекршајних санкција прописаних Законом о заштити становништва од заразних болести.

Аутопијаца, као и друга мјеста потенцијално јавног окупљања, остаће под службеним надзором кантоналних инспектора, како би се у најсложенијој епидемиолошкој ситуацији у КС, од проглашења епидемије, спријечила јавна окупљања која су оцијењена највећим ризиком за ширење заразе.

 Видео: klix.ba

 

Коментари 0
Повезане вијести
Како је страдао митрополит Петар Зимоњић Како је страдао митрополит Петар Зимоњић
Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу
Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    21h 26m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    19h 28m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    18h 21m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    18h 26m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    17h 29m
    1