Инспекција контролише месо и млијечне производе

11.06.2020. 12:46
0
ИЗВОР: Srpska.info

Градска инспекција ће у наредном периоду интензивирати контроле продаје меса и месних прерађевина, млијека и млијечних производа, те продају сладоледа са аутомата и витрина.

Из Одјељења за инспекцијске послове наглашавају да је здравље становништва на првом мјесту поготово у вријеме још актуелне епидемије, те да инспектори на терену предузимају све мјере како би грађани добили здравствено исправне намирнице.

– Контроли подлијежу све намирнице животињског поријекла, односно месо и производи од меса, млијеко и производи од млијека, јаја и производи од јаја, риба, мед и слично. Планирана је и контрола и узорковање сезонског воћа и поврћа. Уколико анализе покажу да неки производ не задовољава било који критеријум здравствене исправности, надлежни инспектор одмах спроводи мјере поновне контроле и узорковање, те друге мјере прописане законом – рекао је начелник Одјељења за инспекцијске послове Јанко Кецман.

Он је нагласио да сви потрошачи који купују намирнице уоче неку неправилност, могу да се обрате ветеринарском инспектору на лицу мјеста, односно на градској тржници. Када је у питању промет сладоледа из аутомата и витрина, у наредном периоду контроле ће бити појачане, а неће изостати ни контрола припреме готових јела, с обзиром на период високих дневних температура.

– Све пословне субјекте у којима се врши призводња и промет хране редовно контролишемо. Томе смо додали и контроле спровођења прописаних мјера у вези са епидемијом корона вируса – изјавио је Кецман.

Он је напоменуо да је градска инспекција свјесна тежине ситуације у којој се налазе наши привредници, те да инспектори настоје да дјелују превентивно и да прво упозоравају, а тек онда, уколико не буде реакције, изричу казнене мјере.

Коментари 0
Повезане вијести
Поскупљење пред празнике: Скупља јаја и месо Поскупљење пред празнике: Скупља јаја и месо
У 43 случаја изречена забрана даљег пружања услуга "стан на дан" У 43 случаја изречена забрана даљег пружања услуга "стан на дан"
Инспекција у појачаној контроли промета преко фискалних каса, изречено 543.000 КМ казни Инспекција у појачаној контроли промета преко фискалних каса, изречено 543.000 КМ казни
Најчитаније
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    23h 34m
    1
  • Партизан мијења име!
    16h 16m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    20h 49m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    18h 23m
    2
  • Није прихваћен вето на Изборни закон и Закон о референдуму
    19h 51m
    0