Инспекција запечатила приватне школе

05.12.2019. 20:52
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Припадници Кантоналне управе за инспекцијске послове УСК запечатили су објекат у којем су смјештени Висока међународна школа Цазин и Центар за образовање одраслих "Вита плус".

Из кантоналне инспекције су саопштили како је ова акција услиједила након што је у протекли уторак Министарство образовања УСК издало рјешење о забрани рада ове двије приватне школске установе због великог броја регистрованих незаконитости. Поступку печаћења присуствовао је и Адмир Хаџипашић, сувласник Међународне високе школе и власник Центра за образовање одраслих "Вита плус".

Подсјећамо да се ради о некадашњем високом политичком функционеру и генералном секретару политичке партије А СДА (Странка демократске активности). Хаџипашић је скупа са још десет лица био ухапшен у акцији "Перо".

Обје приватне школске установе биле су предмет истраге у оквиру поменуте полицијске акције, а осумњиченима се ставља на терет да су били дио организоване групе која се бавила незаконитим издавањем цертификата, основношколских, средњошколских и високошколских диплома.

Терети их се да су на такав начин стекли вишемилионску корист, те оштетили буџет ФБиХ за више од 200.000 марака неплаћеног пореза. Поред Хаџипашића притворен је и сувласник поменуте школе Горан Лаловић, те друге одговорне особе запослене у поменутим установама.

Коментари 0
Повезане вијести
Мотоциклиста слетио са пута, преминуо на путу до болнице Мотоциклиста слетио са пута, преминуо на путу до болнице
Трудница теже повријеђена након напада пса луталице Трудница теже повријеђена након напада пса луталице
Хаос у школи: Бачен сузавац, више од 30 ђака у болници! Хаос у школи: Бачен сузавац, више од 30 ђака у болници!
Најчитаније
  • Партизан мијења име!
    17h 48m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    22h 21m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    19h 55m
    3
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    53m
    0
  • Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
    21h 1m
    0