Инспектор пореске управе предат тужилаштву

07.05.2020. 09:10
0
ИЗВОР: Srna

Инспектор Пореске управе Републике Српске Немања Баровић предат је јутрос у надлежност Републичког јавног тужилаштва под чијим је надзором спроведена полицијска акција "Сводна" у којој је ухапшен због сумње да је примио мито.

Баровића ће саслушати тужилац Републичког јавног тужилаштва послије чега ће одлучити да ли ће предложити суду да му одреди притвор.

Инспектор, који је био запослен у приједорском Подручном центру Пореске управе Републике Српске, ухапшен је јуче у Приједору због основа сумње да је починио кривично дјело примање мита, а полиција је претресла просторије које користи.

-Лице је слободе лишено у својим службеним просторијама након извршеног кривичног дјела. Приликом хапшења код њега је пронађена одређена количина новца, као и други предмети који ће послужити у кривичном поступку- рекла је раније начелник Одјељења Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске за односе са јавношћу Мирна Миљановић.

Према незваничним информацијама, инспектор је узео 5.000 КМ мита.

Њега су ухапсили припадници Управе МУП-а за организовани и тешки криминалитет у оквиру акције кодног назива "Сводна" коју полиција спроводи под надзором Посебног одјељења за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала Републичког јавног тужилаштва, а усмјерена је на сузбијање кривичних дјела коруптивног карактера.

Коментари 0
Повезане вијести
Открива имена ухапшених инспектора Пореске управе Српске Открива имена ухапшених инспектора Пореске управе Српске
У ратама враћају дуг тежак 374,66 милиона У ратама враћају дуг тежак 374,66 милиона
Инспекција у појачаној контроли промета преко фискалних каса, изречено 543.000 КМ казни Инспекција у појачаној контроли промета преко фискалних каса, изречено 543.000 КМ казни
Најчитаније
  • Морбилима заражено 309 лица, у Источном Сарајеву 33 лица
    19h 11m
    0
  • Данас Свети Јоаким и Ана
    3h 34m
    0
  • Војно возило које је смрскало "форд" теже и од аутобуса
    1h 41m
    0
  • Малим херојима у борби за живот потребна подршка друштва
    2h 54m
    0
  • Представа "Мала сирена" сутра отвара 25. "Лут фест "
    21h 23m
    0