Институт за јавно здравство незаконито набављао медицинску опрему за УКЦ Српске

06.10.2021. 17:59
0
ИЗВОР: srpskainfo.com/nezavisne.com

Републичко јавно тужилаштво, на основу прибављене документације, утврдило је постојање незаконитих радњи Института за јавно здравство Рeпублике Српске у поступку јавне набавке камера за мјерење тјелсне температуре и медицинске опреме за потребе УКЦ Републике Српске.

- Овим набавкама компанија “А.Р.М.С Системи” Бањалука прибавила имовинска корист на штету буџетских средстава која прелази 50.000 КМ, као и "Travel for fun" Бањалука и "Промединг" Лакташи, који су прибавили корист на штету буџетских средстава у износу од 550.000 КМ - саопштено је из Републичког јавног тужилаштва.

У наставку истраге у афери "Корона уговори" полиција је данас ухапсила Младена Гајића, директора ЈЗУ болница “Свети апостол Лука“ и Владимира В. власника продавнице за продају оружја “А.Р.М.С. системи”.

Уз навођење иницијала, МУП је навео да се директор ЈЗУ болнице "Свети апостол Лука" терети да је починио кривично дјело злоупотреба службеног положаја.

Ово кривично дјело извршено је са Славишом Марковићем, директором туристичке агенције “Travel for fun” у Бањалуци, а који је раније ухапшен због незаконитих набавки медицинске заштите опреме за Институт за јавно здравство Републике Српске.

- Лице М.Г. се сумњичи да је обављајући функцију директора ЈЗУ болнице “Св. Апостол Лука“ у Добоју током прошле године починио КД “Злоупотреба службеног положаја или овлашћења” са лицем С.М. (које је у притвору) приликом поступка набавке медицинске заштитне опреме (одијела, маски и рукавица) за потребе болнице у Добоју - навели су из МУП-а Српске.

Ухапшен је и Владимир В. директор продавнице за продају оружја А.Р.М.С. системи у Бањалуци. 

Он се терети за кривична дјела злоупотреба службеног положаја и помагање, односно да је са раније ухапшеним директором ИЗЈЗ Браниславом Зељковићем који је у притвору, набавио термалне камере за потребе УКЦ Републике Српске.

- Лице В.В. је лишено слободе због постојања основа сумње да је починио КД „Злоупотреба службеног положаја или овлашћења“, а у вези са чланом КД "Помагање", те да је наведена кривична дјела починио са Б.З, тадашњим директором Института за јавно здравство Републике Српске (који је у притвору), приликом поступка набавке термалних камера за потребе Универзитетског клиничког центра Републике Српске од фирме чији је В.В. директор - навели су из МУП-а Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
Љекари иду у Хаг да прегледају Младића, предводи их Ђајић Љекари иду у Хаг да прегледају Младића, предводи их Ђајић
Трудница хитно превезена хеликоптером из Требиња у УКЦ Српске Трудница хитно превезена хеликоптером из Требиња у УКЦ Српске
Самоубиство у Универзитетско-клиничком центру Српске Самоубиство у Универзитетско-клиничком центру Српске
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    13h 33m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    14h 48m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    20h 39m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    19h 6m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    20h 58m
    0