ИНТЕРВЈУ: Вук Елез – Џудиста који свира клавир

18.01.2018. 12:10
0
ИЗВОР: Катера

Вук Елез – сјајни џудиста Фамоса из Источног Сарајева који је за 11 година, колико се бави џудоом успио да освоји медаље са бројних турнира у свим старосним категоријама. Међу највриједнијим је она са европског купа из мађарског Ђера, гдје је у категорији до 81 килограм постао европски вице-шампион.

Уживали смо у разговору са Вуком, а знамо да ћете и ви уживати читајући наш интервју .

Када си почео да се бавиш џудоом и зашто баш тај спорт?

Џудом сам почео да се бавим 2007. године. У том периоду сам имао 6 година и гледајући на тв-у Брус Лија, пожелио сам будем исти као он и тата ме је уписао на џудо. Тада сам мислио да сам почео тренирати кунг-фу.

Шта би издвојио као свој највећи досадашњи успјех?

Мој највећи успјех је моја посљедња сребрна медаља са еворпског купа у Ђеру, Мађарска. Поред ње, издвојио бих бронзану медаљу са балканског првенствакао и девето мјесто на EYOF-u (Европским олимпијским играма за младе). Исто тако, вишегодишњи сам првак Републике Српске и Босне и Херцеговине у свом старосном узрасту,а прошле године сам био првак и за млађе сениоре до 23 године и другопласирани на јуниорском првенству.Такође сам прошле године учествовао на свјетском првенству за јуниоре у Загребу гдје сам се успио пласирати међу 16 најболљих, иако сам кадет. Поред наведеног имам и преко 150 медаља са разних међународних турнира.

Колику подршку имаш у свом граду?

Имам велику подршку од начелника општине Источна Илиџа, Маринка Божовића, као и од неких спонзора клуба који нам помажу када идемо на већа такмичења. Компанија “Ipoon- Shop” нам обезбјеђује кимона и овом приликом им се захваљујем.

Ко ти је до сада био највећа подршка и да ли имаш некога кога би издвојио као свог узора?

Највећа подршка је био и остао мој отац. Он ме је и уписао у овај спорт и помаже ме финансијски на сваком такмичењу. Што се тиче узора, поменуо бих Александра Кукоља, џудисту из Србије са којим ме и многи упоређују, јер смо сличне грађе, висине итд.

Какви су услови за тренинг у Џудо Клубу „Фамос“? Да ли си задовољан тренутном ситуацијом у свом клубу?

Услови су веома добри. Имамо нашу салу са струњачама, не морамо их помјерати. Имамо све што нам је потребно, тегове, струњаче, кимона итд. На челу клуба је наш тренер Жељко Шиљеговић који је сигурно један од најбољих тренера на овим просторима.

Да ли се, осим џудоа, бавиш још нечим?

Тренутно не, али имао сам неких „покушаја“ у дјетињству. Свирао сам 2 године клавир, бавио сам се латино-америчким плесовима, завршио сам курс енглеског језика, сада похађам њемачки, а бавио сам се и фолклором.

Да ли мислиш да се од професионалног бављења овим спортом сутра може живјети?

Мислим да може, али ако сте баш успјешни. Постоји могућност и неке тренерске каријере, као и каријере судије на такмичењима.

Какви су твоји планови у будућности, везано за професионалну каријеру? Да ли си имао понуде за прелазак у неки већи клуб?

Још нисам имао понуда за прелазак у неки други клуб, и тренутно сам  задовољан условима у мом клубу. Што се тиче планове за будућност, припремам се за овогодишњу сезону, тј. сениорско првенство Републике Српске које ће се одржати у фебруару, тако да ми је то сада приоритет.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Елез: Година успона и падова Елез: Година успона и падова
Вук Елез данас наступа на Европском првенству за млађе сениоре Вук Елез данас наступа на Европском првенству за млађе сениоре
Вук Елез заустављен у четвртом колу Европског купа у Загребу Вук Елез заустављен у четвртом колу Европског купа у Загребу
Најчитаније
  • Програм прославе славе Храма Светог Василија Острошког
    16h 18m
    0
  • Мошти четири српска светитеља стигле у Храм Светог Саве
    6h 14m
    0
  • Нерадни дан у Српској
    18h 5m
    0
  • Велики успјех нашег тенисера Николе Голијанина
    13h 45m
    0
  • Дан побједе над фашизмом и Дан Европе
    17h 5m
    0