INTERVJU: Vuk Elez – Džudista koji svira klavir

18.01.2018. 12:10
0
IZVOR: Katera

Vuk Elez – sjajni džudista Famosa iz Istočnog Sarajeva koji je za 11 godina, koliko se bavi džudoom uspio da osvoji medalje sa brojnih turnira u svim starosnim kategorijama. Među najvrijednijim je ona sa evropskog kupa iz mađarskog Đera, gdje je u kategoriji do 81 kilogram postao evropski vice-šampion.

Uživali smo u razgovoru sa Vukom, a znamo da ćete i vi uživati čitajući naš intervju .

Kada si počeo da se baviš džudoom i zašto baš taj sport?

Džudom sam počeo da se bavim 2007. godine. U tom periodu sam imao 6 godina i gledajući na tv-u Brus Lija, poželio sam budem isti kao on i tata me je upisao na džudo. Tada sam mislio da sam počeo trenirati kung-fu.

Šta bi izdvojio kao svoj najveći dosadašnji uspjeh?

Moj najveći uspjeh je moja posljednja srebrna medalja sa evorpskog kupa u Đeru, Mađarska. Pored nje, izdvojio bih bronzanu medalju sa balkanskog prvenstvakao i deveto mjesto na EYOF-u (Evropskim olimpijskim igrama za mlade). Isto tako, višegodišnji sam prvak Republike Srpske i Bosne i Hercegovine u svom starosnom uzrastu,a prošle godine sam bio prvak i za mlađe seniore do 23 godine i drugoplasirani na juniorskom prvenstvu.Takođe sam prošle godine učestvovao na svjetskom prvenstvu za juniore u Zagrebu gdje sam se uspio plasirati među 16 najbolljih, iako sam kadet. Pored navedenog imam i preko 150 medalja sa raznih međunarodnih turnira.

Koliku podršku imaš u svom gradu?

Imam veliku podršku od načelnika opštine Istočna Ilidža, Marinka Božovića, kao i od nekih sponzora kluba koji nam pomažu kada idemo na veća takmičenja. Kompanija “Ipoon- Shop” nam obezbjeđuje kimona i ovom prilikom im se zahvaljujem.

Ko ti je do sada bio najveća podrška i da li imaš nekoga koga bi izdvojio kao svog uzora?

Najveća podrška je bio i ostao moj otac. On me je i upisao u ovaj sport i pomaže me finansijski na svakom takmičenju. Što se tiče uzora, pomenuo bih Aleksandra Kukolja, džudistu iz Srbije sa kojim me i mnogi upoređuju, jer smo slične građe, visine itd.

Kakvi su uslovi za trening u Džudo Klubu „Famos“? Da li si zadovoljan trenutnom situacijom u svom klubu?

Uslovi su veoma dobri. Imamo našu salu sa strunjačama, ne moramo ih pomjerati. Imamo sve što nam je potrebno, tegove, strunjače, kimona itd. Na čelu kluba je naš trener Željko Šiljegović koji je sigurno jedan od najboljih trenera na ovim prostorima.

Da li se, osim džudoa, baviš još nečim?

Trenutno ne, ali imao sam nekih „pokušaja“ u djetinjstvu. Svirao sam 2 godine klavir, bavio sam se latino-američkim plesovima, završio sam kurs engleskog jezika, sada pohađam njemački, a bavio sam se i folklorom.

Da li misliš da se od profesionalnog bavljenja ovim sportom sutra može živjeti?

Mislim da može, ali ako ste baš uspješni. Postoji mogućnost i neke trenerske karijere, kao i karijere sudije na takmičenjima.

Kakvi su tvoji planovi u budućnosti, vezano za profesionalnu karijeru? Da li si imao ponude za prelazak u neki veći klub?

Još nisam imao ponuda za prelazak u neki drugi klub, i trenutno sam  zadovoljan uslovima u mom klubu. Što se tiče planove za budućnost, pripremam se za ovogodišnju sezonu, tj. seniorsko prvenstvo Republike Srpske koje će se održati u februaru, tako da mi je to sada prioritet.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Elez: Godina uspona i padova Elez: Godina uspona i padova
Vuk Elez danas nastupa na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore Vuk Elez danas nastupa na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore
Vuk Elez zaustavljen u četvrtom kolu Evropskog kupa u Zagrebu Vuk Elez zaustavljen u četvrtom kolu Evropskog kupa u Zagrebu
Najčitanije
  • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
    7h 12m
    6
  • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
    7h 17m
    1
  • Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
    8h 9m
    0
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    20h 39m
    0
  • Saobraćajna nezgoda na putu Ljubogošta-Podromanija
    8h 23m
    0