Инжењеријске јединице Оружаних снага БиХ помажу становништву

11.10.2024. 14:10
0
ИЗВОР: srna.rs

Инжењеријске јединице Оружаних снага БиХ са тешким машинама и људством и даље су ангажоване на ширем подручју Јабланице, Крешева, Фојницае и Коњица, гд‌је раде на рашчишћавању терена и објеката, као и уклањању отпадног материјала.

Из Министарства одбране у Савјету министара наводе да су неки од припадника Оружаних снага БиХ у овој природној катастрофи доживјели велике личне губитке, али су наставили да пружају помоћ цивилним структурама власти и становништву.

Припадници Оружаних снага БиХ су са машинеријом и логистичком подршком прије осам дана први стигли на угрожена подручја и од тада су без паузе ангажовани на више локација на уклањању посљедица катастрофе.

- Уколико се укаже нова потреба, Оружане снаге БиХ спремне су да употријебе и додатна средстава на самом терену, укључујући и хеликоптерске капацитете - саопштено је из Министарства одбране у Савјету министара.

У катастрофалним поплавама које су у ноћи између четвртка и петка, 3. и 4. октобра, захватиле Херцеговачко-неретвански и Средњобосански кантон страдало је 23 људи, а за пет се трага.

Бројни људи остали су без крова над главом, а велики број насеља и даље је одсјечен јер су оштећени и однесени путеви.

Федерални премијер Нермин Никшић рекао је да се штета на инфраструктурним објектима на подручјима погођеним поплавама процјењује на око три милиона КМ.

Коментари 0
Повезане вијести
До сада пронађено 20 смртно страдалих, за пет се и даље трага До сада пронађено 20 смртно страдалих, за пет се и даље трага
Пронађено тијело још једне жртве поплава Пронађено тијело још једне жртве поплава
Потрага за несталима и чишћење терена у Јабланици Потрага за несталима и чишћење терена у Јабланици
Најчитаније
  • Преминула новинарка Зорица Кусмук
    3h 55m
    2
  • Угашена четири млада живота у БиХ
    6h 45m
    0
  • Преминуо проф. др Дарко Калајџић
    21h 2m
    0
  • Ускоро почиње зимско рачунање времена – спавање сат дуже
    18h 29m
    1
  • Божовић представио пројекат реконструкције Спортског центра Војковићи (ВИДЕО)
    22h 15m
    0