Inženjerijske jedinice Oružanih snaga BiH pomažu stanovništvu

11.10.2024. 14:10
0
IZVOR: srna.rs

Inženjerijske jedinice Oružanih snaga BiH sa teškim mašinama i ljudstvom i dalje su angažovane na širem području Jablanice, Kreševa, Fojnicae i Konjica, gd‌je rade na raščišćavanju terena i objekata, kao i uklanjanju otpadnog materijala.

Iz Ministarstva odbrane u Savjetu ministara navode da su neki od pripadnika Oružanih snaga BiH u ovoj prirodnoj katastrofi doživjeli velike lične gubitke, ali su nastavili da pružaju pomoć civilnim strukturama vlasti i stanovništvu.

Pripadnici Oružanih snaga BiH su sa mašinerijom i logističkom podrškom prije osam dana prvi stigli na ugrožena područja i od tada su bez pauze angažovani na više lokacija na uklanjanju posljedica katastrofe.

- Ukoliko se ukaže nova potreba, Oružane snage BiH spremne su da upotrijebe i dodatna sredstava na samom terenu, uključujući i helikopterske kapacitete - saopšteno je iz Ministarstva odbrane u Savjetu ministara.

U katastrofalnim poplavama koje su u noći između četvrtka i petka, 3. i 4. oktobra, zahvatile Hercegovačko-neretvanski i Srednjobosanski kanton stradalo je 23 ljudi, a za pet se traga.

Brojni ljudi ostali su bez krova nad glavom, a veliki broj naselja i dalje je odsječen jer su oštećeni i odneseni putevi.

Federalni premijer Nermin Nikšić rekao je da se šteta na infrastrukturnim objektima na područjima pogođenim poplavama procjenjuje na oko tri miliona KM.

Komentari 0
Povezane vijesti
Do sada pronađeno 20 smrtno stradalih, za pet se i dalje traga Do sada pronađeno 20 smrtno stradalih, za pet se i dalje traga
Pronađeno tijelo još jedne žrtve poplava Pronađeno tijelo još jedne žrtve poplava
Potraga za nestalima i čišćenje terena u Jablanici Potraga za nestalima i čišćenje terena u Jablanici
Najčitanije
  • Preminula novinarka Zorica Kusmuk
    3h 50m
    2
  • Ugašena četiri mlada života u BiH
    6h 40m
    0
  • Preminuo prof. dr Darko Kalajdžić
    20h 57m
    0
  • Uskoro počinje zimsko računanje vremena – spavanje sat duže
    18h 24m
    1
  • Božović predstavio projekat rekonstrukcije Sportskog centra Vojkovići (VIDEO)
    22h 10m
    0