iPhone модели за 2021. годину неће имати ниједан порт

06.12.2019. 18:04
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Информација из наслова је тврдња познатог Apple аналитичара Ming-Chi-Kuo-a. Он предвиђа да за двије године, актуелни модели iPhone-a неће имати Ligtnin порт, али ни USB-C, како би неко из првог дијела реченице могао да закључи.

Наиме, према овом аналитичару, Apple-ovi модели телефона који ће бити представљени 2021. године пружаће потпуно бежично искуство.

Ако је вјеровати овим информацијама, то би била огромна промјена за Apple, који се ослања на Ligthning порт још од iPhone-a 5 из 2013. године. Иако се новије генерације телефона знатно мање ослањају на физичку конекцију, прелазак на потпуни wireless биће велики „шок“ за технолошку индустрију, који ће се одразити на многе компаније – првенствено мислимо на произвођаче пуњача и каблова.

Куо је истом приликом дао и неке информације које се тичу ближе будућности и Apple-ovih производа за 2020. годину. Он је навео да можемо да очекујемо пет нових телефона. Први ће бити iPhone SE 2 са LED екраном од 4.7 инча, који ће бити веома сличан iPhone-u 8. Поред њега, можемо да очекујемо још четири OLED iPhone-a, при чему би сви требали да имају подршку за 5G конекцију.

Два, топ модела могла би да имају троструке задње камере, као и екране од 6.1 и 6.7 инча, па би могли да кажемо да ће представљати замјене за постојеће iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max моделе. Такође, очекује се и нешто јефтинији модел са дуал задњом камером, који би био сличан стандардном iPhone 11 моделу.

Међутим и ова варијанта би се могла појавити у двије величине, са екранима од 6.1 и 5.4 инча.

Коментари 0
Повезане вијести
Компаније „Мета“ и „IBM“ покренули алијансу за развој вјештачке интелигенције Компаније „Мета“ и „IBM“ покренули алијансу за развој вјештачке интелигенције
Да ли је ваша међу њима: Објављен списак најчешћих лозинки на свијету Да ли је ваша међу њима: Објављен списак најчешћих лозинки на свијету
Индија лансирала ракету како би проучавала Сунце (ВИДЕО) Индија лансирала ракету како би проучавала Сунце (ВИДЕО)
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    11h 47m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    15h 11m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    10h 40m
    0
  • Матуранти Средњошколског центра „Источна Илиџа“ посјетили Пребиловце (ФОТО)
    13h 32m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    2h 17m
    0