Исповијест жене која је већ трећи дан у карантину на крузеру

07.02.2020. 11:02
0
ИЗВОР: Srpska.info

Драма на крузеру “Diamond Princess” на ком је заробљено и 14 држављана Србије ушла је у трећи дан.

Број оболелих је у само 24 сата драстично порастао са 20 на 61, а како путници кажу за Телеграф ситуација је веома чудна.

Путница Вера К. каже да је она јутрос била “срећковић” којем је допуштено да изађе из кабине на сат и по времена.

– Видјела сам своје синове, послије три дана. Нисам смјела да им приђем, али бар сам их видјела – каже Вера и описује како је изгледала шетња.

Она истиче да их је особље све вријеме надгледало те да није дозвољен физички контакт са осталим путницима.

– Тај фантастичан осјећај када смо напустили кабину послије 48 сати, па бар и на тако кратко вријеме вам не могу описати. Најсрећнија сам јер сам видјела синове. Они имају 18 и 21 годину, али ће за мене заувијек бити бебе. Нисам смјела да им приђем, али су ми били пред очима. Особље је водило рачуна да смо раздвојени једни од других. Сви смо некако параноични – каже Вера.

Она додаје да се особље и даље труди да им угоди у сваком могућем смислу. У кабинама имају три оброка дневно, воду и све неопходне потрепштине.

Како су саопштили из компаније “Diamond Cruise”,путницима је од јуче обезбијеђено још сателитских ТВ канала, како би лакше прекратили вријеме које проведе затворени.

Такође, обезбијеђени су им и нови филмови, али и штампана издања новина на 36 језика.

Путници у сваком тренутку могу да траже пузле, књиге или друштвене и видео игре.

Наводе да су новообољели од коронавируса држављани Аустралије (5), Канада (5), Јапан (21), САД (8) и још двоје путника из Аргентине и Велике Британије.

Осим српских држављана, на броду има и држављана Хрватске, БиХ и Црне Горе.

“Плутајући затвор”

Како пишу британски медији, на крузеру се, како се вјерује, налази и 78 британских држављана, рачунајући и путнике и чланове посаде.

Према тврдњама једног путника, путницима су дати топломјери како би редовно мјерили своју телесну температуру и морају да се јаве љекарима уколико жива покаже више од 37,5 степени.

Туриста по имену Алан из Нотингема рекао је за Скај њуз да особље које ради на броду чини све како би се побринули за њих, али је ситуацију описао као застрашујућу.

– Нисмо заиста забринути због вируса, али је чињеница да је 61 особа са којом смо се дружили двије недјеље тестирана позитивно и одведена са брода. Неки путници су свјесни да су особе са којима су јели сада позитивне на коронавирус и питате се како би све изгледало ако се покаже да сте и ви заражени. Ово је невјероватна ситуација која мора да буде ријешена, а методе се констатно развијају. Сигурни смо да се у овом тренутку ради све што је у могућности – рекао је он.Алан наводи да сви који излазе крако напоље морају да носе маске и рукавице.

Дејвид Абел, још један Британац који се налази на броду, написао је на Фејсбуку да је букирао путовање како би обиљежио 50. годишњицу брака, а да се сада налази на “плутајућем затвору”.

Ипак, тврди да не жури да се врати кући да се вирус не би проширио даље. Подсјећања ради, у Великој Британији су потврђена три случаја коронавируса. Укупан број жртава коронавируса порастао на 636, заражено више од 30.000 људи.

Коментари 0
Повезане вијести
Свједочење Борислава Шева из Пискавице о прављењу сапуна у Јасеновцу Свједочење Борислава Шева из Пискавице о прављењу сапуна у Јасеновцу
Вјетар умало преврнуо крузер у Бококоторском заливу Вјетар умало преврнуо крузер у Бококоторском заливу
Исповијест чистачице која јe оживљавала бебу рођену у тоалету београдске аутобуске станице Исповијест чистачице која јe оживљавала бебу рођену у тоалету београдске аутобуске станице
Најчитаније
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    22h 32m
    1
  • Партизан мијења име!
    15h 14m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    19h 47m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    17h 21m
    2
  • Како је страдао митрополит Петар Зимоњић
    23h 6m
    3