Истаћи српске заставе у Пљевљима, Плужинама и Андријевици

07.10.2022. 15:50
0
ИЗВОР: srna.rs

Српски национални савјет Црне Горе упутио је јавни захтјев Министарству просвјете Црне Горе и предсједницима општина Пљевља, Плужине и Андријевица да на зградама јавних установа обавезно истакну српске заставе с обзиром на то да српски народ у тим општинама чини апсолутно већинско становништво.

Српски национални савјет у саопштењу истиче да српске заставе треба да буду истакнуте у складу са Законом о избору, употреби и јавном истицању националних симбола на зградама јавних установа јер српски народ у овим општинама чини апсолутно већинско становништво према резултатима посљедња два пописа који су одржани 2003. и 2011. године.

Напомиње се да непоступање по званичној законској регулативи драстично дискриминише српски народ који је на посљедња два пописа званично показао да чини апсолутну већину у наведеним општинама.

- За непоштовање позитивне законске регулативе Српски национални савјет предузеће све расположиве мјере за очување идентитета српског народа у Црној Гори - наглашава се у саопштењу.

Коментари 0
Повезане вијести
Дјевојчица из Црне Горе ухапшена у Аустрији: Планирала терористички напад? Дјевојчица из Црне Горе ухапшена у Аустрији: Планирала терористички напад?
Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
Лов газда са Јадрана не престаје Лов газда са Јадрана не престаје
Најчитаније
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    21h 1m
    2
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    6h 34m
    0
  • Дјевојчица из Црне Горе ухапшена у Аустрији: Планирала терористички напад?
    21h 11m
    2
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    6h 40m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    6h 38m
    0