Општина Источна Илиџа суфинансира специјализацију др Драгане Тешановић

18.09.2020. 11:08
0
ИЗВОР: istocnailidza.net

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић данас је потписао Уговор о додјели новчаних средстава за суфинансирање трошкова специјализације и стручног усавршавања докторице Драгане Тешановић, запослене у ЈЗУ Болница „Србија“.

Докторица Тешановић је специјализант из области неурологије, а Општина Источна Илиџа ће њено стручно усавршавање суфинансирати у износу од 3.000 КМ.

- Љекари нам одлазе и то је, нажалост, наша свакодневица. И као начелника општине, али и становника Источног Сарајева, та појава ме забрињава и намеће се неизоставно питање: ко ће нас лијечити. Мислим да свака локална заједница мора да пронађе начин да улаже у нови, стручни кадар, како бисмо омогућили младим љекарима прилику да се усавршавају и стечено знање примијене у нашем граду и општини - рекао је начелник Божовић.

Докторица Тешановић је истакла да подршка локалне заједнице значи много младим љекарима, те да себе и у будућности види у нашем граду.

Општина Источна Илиџа је једина локална заједница у саставу града Источно Сарајево која издваја средства за стручна усавршавања љекара. Поред докторице Тешановић, у протеклом периоду је омогућено суфинансирање трошкова специјализације за три доктора, такође запослена у ЈЗУ Болница “Србија“.

Коментари 0
Повезане вијести
Божовић: Стварамо нови ритам Источне Илиџе (ВИДЕО) Божовић: Стварамо нови ритам Источне Илиџе (ВИДЕО)
Наш град у марту постао богатији за 33 бебе Наш град у марту постао богатији за 33 бебе
Болницу "Србија" у 10 дана напустила два доктора и шест медицинских сестара и техничара Болницу "Србија" у 10 дана напустила два доктора и шест медицинских сестара и техничара
Најчитаније
  • Петогодишњак се угушио чепом од сока
    23h 27m
    0
  • Након свађе суграђанину пуцао у главу
    5h 30m
    0
  • Упозорење метеоролога за вечерас и сутра
    22h 40m
    0
  • Годишњица страдања Милице Ракић
    56m
    0
  • Посни роштиљ од кромпира
    1h 6m
    0