Источна Илиџа: Једногласно усвојени закључци у вези са санацијом водотокова

21.12.2021. 17:05
0
ИЗВОР: Катера

На Посебној сједници Скупштине општине Источна Илиџа одборници позиције и опозиције једногласно су усвојили Информацију о поплавама на подручју ове општине, као и Приједлог закључака који се односе на приоритетна дјеловања Општине и надлежних институција.

Начелних општине Источна Илиџа Маринко Божовић истакао је да су приоритетна дјеловања везана за водотокове ријека Тилаве, Жељезнице и Касиндолске ријеке, те да се штета, која је настала плављењем већег дијела ове општине, процијењује на око 3.500.000 КМ.

- Тај износ се односи на средства која су неопходна за санацију обалоутврде ријеке Жељезнице у Војковићима, од моста Ратко Мочевић до Цркве Светог Петра Сарајевског, на дијеловима у улицама Друге сарајевске бригаде и Милоша Црњанског, игралишта у Касиндолу, као и на помоћ свим физичким и привредним лица којима је поплава нанијела штету – рекао је Божовић.

Божовић је појаснио да су представници свих политичких партија, које су парламентарне у СО Источна Илиџа, једногласно донијели закључке којима су тражили од Владе Републике Српске и ЈУ „Воде Српске“ да из прихода који се редовно за ову намијени прикупаљају у Буџету Републике Српске и „Водама“ или из кредитих средстава, изврше уређење корита ријеке Жељезнице од међуентитетске линије до Крупца у дужини од 5,5 км.

Он је додао да Општина Источна Илиџа са Општином Илиџа, ради пројекат који се односи на санацију дијела корита Касиндолске ријеке од моста код Новаковића до моста у Равногорској, који се налази на међуентитетској линији, територијално припада ФБиХ, а у којем живе грађани Источне Илиџе како би се спречиле евентуалне посљедице од поплава у будућности.

Шеф клуба одборника СНСД-а Владимир Ћосовић захвалио се свим привредницима и појединцима који су спречили да штете од поплава буде већа.

Коментари 0
Повезане вијести
Потписан споразум о посвећености у борби против говора мржње Потписан споразум о посвећености у борби против говора мржње
У петак помен Ици Лавици У петак помен Ици Лавици
У сриједу представљање прве Школе изврсности у Српској У сриједу представљање прве Школе изврсности у Српској
Најчитаније
 • Сокочани ухашени због тешке крађе
  17h 6m
  2
 • Упозорење на невријеме - апел пољопривредницима
  12h 35m
  0
 • СИПА: Ухапшена једна особа због превара у служби
  15h 37m
  1
 • Дојаве о бомбама широм Сарајева
  17h 18m
  0
 • Тридесет година од како су Вукашиновиће убиле комшије
  12h 40m
  2