Istočna Ilidža: Jednoglasno usvojeni zaključci u vezi sa sanacijom vodotokova

21.12.2021. 17:05
0
IZVOR: Katera

Na Posebnoj sjednici Skupštine opštine Istočna Ilidža odbornici pozicije i opozicije jednoglasno su usvojili Informaciju o poplavama na području ove opštine, kao i Prijedlog zaključaka koji se odnose na prioritetna djelovanja Opštine i nadležnih institucija.

Načelnih opštine Istočna Ilidža Marinko Božović istakao je da su prioritetna djelovanja vezana za vodotokove rijeka Tilave, Željeznice i Kasindolske rijeke, te da se šteta, koja je nastala plavljenjem većeg dijela ove opštine, procijenjuje na oko 3.500.000 KM.

- Taj iznos se odnosi na sredstva koja su neophodna za sanaciju obaloutvrde rijeke Željeznice u Vojkovićima, od mosta Ratko Močević do Crkve Svetog Petra Sarajevskog, na dijelovima u ulicama Druge sarajevske brigade i Miloša Crnjanskog, igrališta u Kasindolu, kao i na pomoć svim fizičkim i privrednim lica kojima je poplava nanijela štetu – rekao je Božović.

Božović je pojasnio da su predstavnici svih političkih partija, koje su parlamentarne u SO Istočna Ilidža, jednoglasno donijeli zaključke kojima su tražili od Vlade Republike Srpske i JU „Vode Srpske“ da iz prihoda koji se redovno za ovu namijeni prikupaljaju u Budžetu Republike Srpske i „Vodama“ ili iz kreditih sredstava, izvrše uređenje korita rijeke Željeznice od međuentitetske linije do Krupca u dužini od 5,5 km.

On je dodao da Opština Istočna Ilidža sa Opštinom Ilidža, radi projekat koji se odnosi na sanaciju dijela korita Kasindolske rijeke od mosta kod Novakovića do mosta u Ravnogorskoj, koji se nalazi na međuentitetskoj liniji, teritorijalno pripada FBiH, a u kojem žive građani Istočne Ilidže kako bi se sprečile eventualne posljedice od poplava u budućnosti.

Šef kluba odbornika SNSD-a Vladimir Ćosović zahvalio se svim privrednicima i pojedincima koji su sprečili da štete od poplava bude veća.

Komentari 0
Povezane vijesti
Svečana akademija povodom Đurđevdana - slave i Dana opštine Istočna Ilidža Svečana akademija povodom Đurđevdana - slave i Dana opštine Istočna Ilidža
Svečana akademija povodom Đurđevdana u Istočnoj Ilidži Svečana akademija povodom Đurđevdana u Istočnoj Ilidži
Sutra sastanak načelnika Istočne Ilidže i Istočnog Novog Sarajeva Sutra sastanak načelnika Istočne Ilidže i Istočnog Novog Sarajeva
Najčitanije
  • Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
    20h 38m
    5
  • Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO)
    18h 13m
    7
  • Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici
    23h 21m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    4h 12m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    2h 39m
    0