Источна Илиџа још једном доказала да је бастион СДС-а (ФОТО)

25.09.2022. 23:27
1
ИЗВОР: katera.news

Кандидати Српске демократске странке из Изборне јединице 9 истакли су на централној трибине у Источној Илиџи да је ова локална заједница бастион Републике Српске и ове странке.

На трибини су се представити кандидати за посланике Народне скупштине Републике Српске Маринко Божовић, Дарко Берјан и Босиљка Дуњић, кандидат за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ Дарко Бабаљ, кандидат за српског члана Предсједништва БиХ Мирко Шаровић и кандидат за предсједника Републике Српске Јелена Тривић.

Маринко Божовић, кандидат за народног посланика, истакао је да су Илиџанци и становници Источног Новог Сарајева дошли уздигнуте главе, без обзира на уцјене и пријетње, да подрже кандидате Српске демократске странке.

- Поносан сам човјек, поносан на грађане који нису посустали, погели главу и продали се или покушали унишити оно што је ова странка у Источној Илиџи и на подручју Града направила. Сачували смо достојанство и не продајемо се – рекао је Божовић.

Слика

Фото: Предраг Крстовић

Он је додао да захваљућући грађанима уздигнуте главе и поносан корача и проноси славу Српског Сарајева и Српске Илиџе.

Како је истакао, према ријечима првог начелника Српске Илиџе Неђељка Прстојевића, од 1992. до 1996. Српска Илиџа је била понос и окретали су се према њој као према истоку, и вријеме је да опет тако буде.

- Последњих 16 година били смо на рубу, на ивици, без било какве помоћи Владе Републике Српске, без обзира што се у Источном Сарајеву улажемо одређени износ финансијских средстава, али никад, апсолутно никад, општина Истоџна Илиџа није добила новац ни за један пројекат, који је у належности локалне заједнице, а свједоци смо да је таквих пројеката широм Републике Српске било много – рекао је он.

Он је поручио да Република Српска треба корјените промјене, децентрализацију и деполизацију образовања и здравства.

- Републици Срској ће 2. октобра тим, који предводе Јелена Тривић и Мирко Шаровић, донијети неопходне промјене, мир и стабилност – рекао је Божовић и позвао грађане да гласају за гласају за ову странку и бољи живот.

Он је закључио да је потпуно сигуран да је точак промјена кренуо из Бијељине, наставио се у Источном Сарајеву и да ће за седам дана моћи да прогласе побједу.

Кандидат за предсједника Републике Српске Јелена Тривић са вечерашњег скупа је поручила како не воли подјеле у српком народу и како свако мјесто у Републици Српској има своју драж и љепоту, која не вриједи ако нема народа у њој.

Слика

Фото: Катера

- Осјећам одличну енергију, осјећам побједу, вјерујем у побједу господина Шаровића за српског члана Предсједништва БиХ и своју за предсједника Републике Српске. Хвала Српској демократској странци што ме је заиста прихватила као свог кандидата једнако као и моја матична странка и Листа за правду и ред Небојше Вукановића – рекла је Тривићева, истичући да подржава све кандидате Српске демократске странке.

Она је поручила да је Република Српска сигурна у њиховим рукама и да знају како зауставити политичко лудило у БиХ.

- Побиједићемо корупцију, отворити простор за више инвестиција, за нова зашпошљавања, а самим тим обезбиједити средства за улагања у здравство, за реформу здравства и образовног система, како би наши млади људи имали најбоље образовање и могли да се запошљавају и остају у Републици Српској – додала је она.

Слика

Фото: Катера

Према њеним ријечима, кључна мисија је сачувати народ у Републици Српској и вратити достојанство борцима јер није нормално живјети у страху, под уцјенама и притисцима.

- То није идеал оних који су бранили Републику Српску – закључила је Тривићева. 

Мирко Шаровић је истакао да ће у Предсједништву БиХ водити сасвим другачију политику од Додикове, јер је, како каже, доста са политиком кризе, са распиривањем мржње, стварањем непријатеља, изолација и санкција нашој земљи.

- Наша Република Српска може да се развија само у миру и због тога је мир и стабилност предуслов да ова земља буде боље мјесто за живот и то је политика коју ћу да водим и на то моћете да рачунате – рекао је он.

Он је додао да је снажно осуђујем све оне који ових дана шурују са предсједником Хрватске Милановићем, који је омаловажио Србију, рекао да му се гади, као и српски народ.

  • Слика
  • Слика

Фото: Предраг Крстовић

Дарко Бабаљ, кандидат за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ, рекао је да су кандидати СДС и кандидат ПДП-а Јелена Тривић суштински другачији и да ће побиједити на сва четири нивоа.

- Оно што треба истаћи јесте да смо заједно са коалиционим партнерима изабрали најбоље. У Сарајеву нам треба неко стабилан, неко ко одише миром, познаје процесе у Сарајеву и ко ће доносити побједе, а не галаму и велику причу, која се заборави ујутру – рекао је Бабаљ, истичући да је такав наш суграђанин Мирко Шаровић.

Бабаљ је истакао да ће ријешити питање борачког додатка, те српском борцу вратити достојанство.

- Српски борац мора да буде поштован, а будући предсједник Републике Српске Јелене Тривић обећала је да ће тако бити. Република Српска ће знати цијенити Источно Сарајево и побједу коју ћемо јој дати другог октобра – рекао је Бабаљ.

Дарко Берјан, кандидат за посланик Народне скупштине Републике Српске, рекао је да као син погинулог борца Војске Републике Српске најбоље зна како треба да се брани и сачува Република Српска.

- Режим нас је подијелио и разјединио на оне са црвеном књижицом и без ње, на подобне и неподобне, привилеговане и непривилеговане, и тога је доста – рекао је Берјан.

Према његовим ријечима, сувишно је говорити о многим аферама које је овај режим правио у континуитету посљедњих 17 година.

- Хајде да побиједимо другог октобра, а већ трећег почнемо са обновом Републике Српске. Оне Српске, која ће бити достојна свих њених грађана – рекао је он.

Коментари за ову вијест су искључени.
Повезане вијести
Миличевић: Дјелимично ријешен проблем финансирања странке Миличевић: Дјелимично ријешен проблем финансирања странке
Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
Миличевић: Ријешили смо проблем личних примања наших запослених у СДС-у Миличевић: Ријешили смо проблем личних примања наших запослених у СДС-у
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    12h 43m
    4
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    21h 35m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    15h 26m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    19h 11m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    10h 18m
    4