Istočna Ilidža još jednom dokazala da je bastion SDS-a (FOTO)

25.09.2022. 23:27
1
IZVOR: katera.news

Kandidati Srpske demokratske stranke iz Izborne jedinice 9 istakli su na centralnoj tribine u Istočnoj Ilidži da je ova lokalna zajednica bastion Republike Srpske i ove stranke.

Na tribini su se predstaviti kandidati za poslanike Narodne skupštine Republike Srpske Marinko Božović, Darko Berjan i Bosiljka Dunjić, kandidat za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH Darko Babalj, kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH Mirko Šarović i kandidat za predsjednika Republike Srpske Jelena Trivić.

Marinko Božović, kandidat za narodnog poslanika, istakao je da su Ilidžanci i stanovnici Istočnog Novog Sarajeva došli uzdignute glave, bez obzira na ucjene i prijetnje, da podrže kandidate Srpske demokratske stranke.

- Ponosan sam čovjek, ponosan na građane koji nisu posustali, pogeli glavu i prodali se ili pokušali unišiti ono što je ova stranka u Istočnoj Ilidži i na području Grada napravila. Sačuvali smo dostojanstvo i ne prodajemo se – rekao je Božović.

Slika

Foto: Predrag Krstović

On je dodao da zahvaljućući građanima uzdignute glave i ponosan korača i pronosi slavu Srpskog Sarajeva i Srpske Ilidže.

Kako je istakao, prema riječima prvog načelnika Srpske Ilidže Neđeljka Prstojevića, od 1992. do 1996. Srpska Ilidža je bila ponos i okretali su se prema njoj kao prema istoku, i vrijeme je da opet tako bude.

- Poslednjih 16 godina bili smo na rubu, na ivici, bez bilo kakve pomoći Vlade Republike Srpske, bez obzira što se u Istočnom Sarajevu ulažemo određeni iznos finansijskih sredstava, ali nikad, apsolutno nikad, opština Istodžna Ilidža nije dobila novac ni za jedan projekat, koji je u naležnosti lokalne zajednice, a svjedoci smo da je takvih projekata širom Republike Srpske bilo mnogo – rekao je on.

On je poručio da Republika Srpska treba korjenite promjene, decentralizaciju i depolizaciju obrazovanja i zdravstva.

- Republici Srskoj će 2. oktobra tim, koji predvode Jelena Trivić i Mirko Šarović, donijeti neophodne promjene, mir i stabilnost – rekao je Božović i pozvao građane da glasaju za glasaju za ovu stranku i bolji život.

On je zaključio da je potpuno siguran da je točak promjena krenuo iz Bijeljine, nastavio se u Istočnom Sarajevu i da će za sedam dana moći da proglase pobjedu.

Kandidat za predsjednika Republike Srpske Jelena Trivić sa večerašnjeg skupa je poručila kako ne voli podjele u srpkom narodu i kako svako mjesto u Republici Srpskoj ima svoju draž i ljepotu, koja ne vrijedi ako nema naroda u njoj.

Slika

Foto: Katera

- Osjećam odličnu energiju, osjećam pobjedu, vjerujem u pobjedu gospodina Šarovića za srpskog člana Predsjedništva BiH i svoju za predsjednika Republike Srpske. Hvala Srpskoj demokratskoj stranci što me je zaista prihvatila kao svog kandidata jednako kao i moja matična stranka i Lista za pravdu i red Nebojše Vukanovića – rekla je Trivićeva, ističući da podržava sve kandidate Srpske demokratske stranke.

Ona je poručila da je Republika Srpska sigurna u njihovim rukama i da znaju kako zaustaviti političko ludilo u BiH.

- Pobijedićemo korupciju, otvoriti prostor za više investicija, za nova zašpošljavanja, a samim tim obezbijediti sredstva za ulaganja u zdravstvo, za reformu zdravstva i obrazovnog sistema, kako bi naši mladi ljudi imali najbolje obrazovanje i mogli da se zapošljavaju i ostaju u Republici Srpskoj – dodala je ona.

Slika

Foto: Katera

Prema njenim riječima, ključna misija je sačuvati narod u Republici Srpskoj i vratiti dostojanstvo borcima jer nije normalno živjeti u strahu, pod ucjenama i pritiscima.

- To nije ideal onih koji su branili Republiku Srpsku – zaključila je Trivićeva. 

Mirko Šarović je istakao da će u Predsjedništvu BiH voditi sasvim drugačiju politiku od Dodikove, jer je, kako kaže, dosta sa politikom krize, sa raspirivanjem mržnje, stvaranjem neprijatelja, izolacija i sankcija našoj zemlji.

- Naša Republika Srpska može da se razvija samo u miru i zbog toga je mir i stabilnost preduslov da ova zemlja bude bolje mjesto za život i to je politika koju ću da vodim i na to moćete da računate – rekao je on.

On je dodao da je snažno osuđujem sve one koji ovih dana šuruju sa predsjednikom Hrvatske Milanovićem, koji je omalovažio Srbiju, rekao da mu se gadi, kao i srpski narod.

  • Slika
  • Slika

Foto: Predrag Krstović

Darko Babalj, kandidat za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, rekao je da su kandidati SDS i kandidat PDP-a Jelena Trivić suštinski drugačiji i da će pobijediti na sva četiri nivoa.

- Ono što treba istaći jeste da smo zajedno sa koalicionim partnerima izabrali najbolje. U Sarajevu nam treba neko stabilan, neko ko odiše mirom, poznaje procese u Sarajevu i ko će donositi pobjede, a ne galamu i veliku priču, koja se zaboravi ujutru – rekao je Babalj, ističući da je takav naš sugrađanin Mirko Šarović.

Babalj je istakao da će riješiti pitanje boračkog dodatka, te srpskom borcu vratiti dostojanstvo.

- Srpski borac mora da bude poštovan, a budući predsjednik Republike Srpske Jelene Trivić obećala je da će tako biti. Republika Srpska će znati cijeniti Istočno Sarajevo i pobjedu koju ćemo joj dati drugog oktobra – rekao je Babalj.

Darko Berjan, kandidat za poslanik Narodne skupštine Republike Srpske, rekao je da kao sin poginulog borca Vojske Republike Srpske najbolje zna kako treba da se brani i sačuva Republika Srpska.

- Režim nas je podijelio i razjedinio na one sa crvenom knjižicom i bez nje, na podobne i nepodobne, privilegovane i neprivilegovane, i toga je dosta – rekao je Berjan.

Prema njegovim riječima, suvišno je govoriti o mnogim aferama koje je ovaj režim pravio u kontinuitetu posljednjih 17 godina.

- Hajde da pobijedimo drugog oktobra, a već trećeg počnemo sa obnovom Republike Srpske. One Srpske, koja će biti dostojna svih njenih građana – rekao je on.

Komentari za ovu vijest su isključeni.
Povezane vijesti
Božović: Oslobođenje od nenarodne vlasti će krenuti iz Istočne Ilidže Božović: Oslobođenje od nenarodne vlasti će krenuti iz Istočne Ilidže
SDS iz Banjaluke krenuo u veliku narodnu pobjedu: Biće opet VOLjA NARODA! SDS iz Banjaluke krenuo u veliku narodnu pobjedu: Biće opet VOLjA NARODA!
OO SDS-a Istočna Ilidža otvara predizbornu kampanju OO SDS-a Istočna Ilidža otvara predizbornu kampanju
Najčitanije
  • Pogledajte maršrutu ulične trke u Istočnom Novom Sarajevu (FOTO)
    13h 25m
    0
  • Plan redukcije vode za nedjelju, 8. septembar
    5h 48m
    6
  • Preminuo Slavo Kukić
    10h 21m
    1
  • U Istočnom Novom Sarajevu danas privremena obustava saobraćaja
    13h 18m
    0
  • Na Sokocu i u Istočnom Starom Gradu sutra obilježavanje dana Treće sarajevske pješadijske brigade
    13h 9m
    0