Источна Илиџа: Малишанима подијељено више од 200 пакетића

06.01.2021. 16:11
0
ИЗВОР: СРНА

Директор Центра за социјални рад Источна Илиџа Боса Калинић изјавила је да је ова установа у протеклом периоду подијелила више од 200 пакетића најмлађим суграђанима из социјално угрожених породица, те дјеци са потешкоћама у развоју.

Калинићева додаје да је Центар ове активности реализовао уз помоћ општине Источна Илиџа, која је обезбиједила дио средстава, Средњошколског центра "Источна Илиџа", односно Савјета ученика, који су уложили велики труд током акције, те Удружења грађана "Жена" из Источног Новог Сарајева.

- Из овог удружења су нам се јавили, понудили помоћ и намјенски за свако дијете са потешкоћама у развоју обезбиједили по пакетић. Општина Источна Илиџа је финансирала пакетиће за наше најмлађе суграђане са потешкоћама у развоју и из социјално угрожених породица - рекла је Калинићева.

Она је напоменула да је један број пакетића обезбијеђен и за дјецу која су корисници дјечијег додатка, те напоменула да, однедавно, то право грађани могу да остваре у Фонду дјечије заштите, што је прије било у надлежности Центра за социјални рад.

Калинићева је навела да је Центар током протекле године имао повећан обим посла због епидемије вируса корона.

Према њеним ријечима, велики број грађана се јављао када су имали проблем у куповини лијекова, намирница и слично, тако да је био формиран тим у Центру који им је био на располагању.

- Имали смо изузетно добру сарадњу са Домом здравља, Центром за ментално здравље, којем посебно захваљујем, и успјели смо да пружимо адекватну помоћ нашим суграђанима и у намирницама, једнократној помоћи и сличном - навела је Калинићева.

Када је ријеч о подјели божићних печеница, она је додала да су пружали помоћ приликом састављања спискова које су достављали Борачкој организацији "Илиџански борац" и Општинској организацији Црвеног крста Источна Илиџа о корисницима из категорије социјално најугроженијих.

Калинићева је истакла да је Центар за социјални рад, као и претходних година, на располагању свим грађанима и организацијама за сарадњу.

Коментари 0
Повезане вијести
Најава "Ђурђевданских свечаности" у општини Источна Илиџа Најава "Ђурђевданских свечаности" у општини Источна Илиџа
Сутра „Васкршње радости“ у Источној Илиџи Сутра „Васкршње радости“ у Источној Илиџи
Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
Најчитаније
  • Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
    6h 50m
    1
  • У саобраћајној несрећи погинуло дијете
    9h 36m
    0
  • Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
    9h 9m
    1
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    12h 16m
    1
  • Лов газда са Јадрана не престаје
    23h 14m
    1