Источна Илиџа: Награђени ученици који су писали радове о Дану Републике

10.01.2020. 11:11
1
ИЗВОР: Srna

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић уручио је данас прикладне награде ученицима основних школа са подручја те локалне заједнице који су писали литерарне радове поводом 9. јануара - Дана Републике Српске.

-Ми сматрамо да је изузетно значајно да се млађим генерацијама пренесе колико је скупо плаћена Република Српска, да науче да је воле и његују- рекао је Божовић.

Он је нагласио да Републику Српску константно треба унапређивати.

Слика

Ученик Владан Гавриловић написао је пјесму о Републици Српској, а инспирација су му борци који су животе дали за одбрану Републике.

-Република Српска ми је једна од најважнијих ствари у животу јер сам ту рођен, а и доста је људи погинуло да би била одбрањена- рекао је Гавриловић.

Осим Гавриловића, награђени су и Ивана Ђуровић, Андреа Голубовић, Анка Вујадин, Дора Владичић, Анђела Ждрале, Јелена Ђуричић, Јована Пушара, Филип Папаз, Лана Пантић, Алекса Млађен, Марко Каришик, те Марија Маслеша.

Република Српска обиљежава Дан Републике 9. јануара јер је тог датума 1992. године основана под првобитним називом Српска Република БиХ.

Основали су је српски посланици у тадашњој Скупштини БиХ, након што су прегласани у кључним питањима о опстанку Југославије, а припадници друга два народа кренули у сецесију мимо воље Срба, који су имали констутитивни статус.

 

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Dora 24.01.2020. 22:21
    Dora, ne Dara hahahaha
Повезане вијести
Божовић: Стварамо нови ритам Источне Илиџе (ВИДЕО) Божовић: Стварамо нови ритам Источне Илиџе (ВИДЕО)
Гимназијалци из Калиновика доминирали на Регионалном такмичењу из математике, руског и српског језика Гимназијалци из Калиновика доминирали на Регионалном такмичењу из математике, руског и с...
Подржана иницијатива о формирању дирекције за планирање изградње Источног Сарајева Подржана иницијатива о формирању дирекције за планирање изградње Источног Сарајева
Најчитаније
  • Грађани траже помоћ због змија
    19h 43m
    1
  • Оклопна возила ЕУФОР-а на подручју Пала и Источног Сарајева
    23h 31m
    5
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    5h 36m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    9h 0m
    0
  • НБА играчу доживотна суспензија
    21h 53m
    0