Istočna Ilidža: Nagrađeni učenici koji su pisali radove o Danu Republike

10.01.2020. 11:11
1
IZVOR: Srna

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović uručio je danas prikladne nagrade učenicima osnovnih škola sa područja te lokalne zajednice koji su pisali literarne radove povodom 9. januara - Dana Republike Srpske.

-Mi smatramo da je izuzetno značajno da se mlađim generacijama prenese koliko je skupo plaćena Republika Srpska, da nauče da je vole i njeguju- rekao je Božović.

On je naglasio da Republiku Srpsku konstantno treba unapređivati.

Slika

Učenik Vladan Gavrilović napisao je pjesmu o Republici Srpskoj, a inspiracija su mu borci koji su živote dali za odbranu Republike.

-Republika Srpska mi je jedna od najvažnijih stvari u životu jer sam tu rođen, a i dosta je ljudi poginulo da bi bila odbranjena- rekao je Gavrilović.

Osim Gavrilovića, nagrađeni su i Ivana Đurović, Andrea Golubović, Anka Vujadin, Dora Vladičić, Anđela Ždrale, Jelena Đuričić, Jovana Pušara, Filip Papaz, Lana Pantić, Aleksa Mlađen, Marko Karišik, te Marija Masleša.

Republika Srpska obilježava Dan Republike 9. januara jer je tog datuma 1992. godine osnovana pod prvobitnim nazivom Srpska Republika BiH.

Osnovali su je srpski poslanici u tadašnjoj Skupštini BiH, nakon što su preglasani u ključnim pitanjima o opstanku Jugoslavije, a pripadnici druga dva naroda krenuli u secesiju mimo volje Srba, koji su imali konstutitivni status.

 

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Dora 24.01.2020. 22:21
    Dora, ne Dara hahahaha
Povezane vijesti
Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske
Božović: Kroz poslovne zone, u Istočnu Ilidžu dovedeni privredni subjekti Božović: Kroz poslovne zone, u Istočnu Ilidžu dovedeni privredni subjekti
Novčana podrška maturantima od opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo Novčana podrška maturantima od opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo
Najčitanije
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    12h 46m
    4
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    11h 41m
    3
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    6h 29m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    7h 35m
    0
  • Međunarodni praznik rada, 1. maj – simbol borbe za bolji i pravedniji svijet
    16h 3m
    0