Источна Илиџа: Пријем за 18 најбољих ученика

12.06.2020. 12:48
0
ИЗВОР: Катера

У сали Скупштине општине Источна Илиџа данас је уприличен пријем за ученике генерације и носиоце Дипломе "Вук Караџић“ основних и средњих школа са подручја општине.

Начелник ове општине Маринко Божовић искористио је прилику да ученицима честита успјешан завршетак школовања, напомињући да вјерује да ће њихов успјех сигурно утицати на њихов лични развој, али и на развој локалне заједнице и саме Републике Српске.

- Професори, наставници, директори и ви, заједно са вашим родитељима најзаслужнији сте за овај успјех, а ово је прилика да свима честитам - казао је Божовић.

Он је истакао да је сигуран да ови млади људи заслужују много више, много боље, а да ће се општина Источна Илиџа потрудити да створи много боље услове за живот.

Знање увијек мора доћи до изражаја, морамо се трудити да будемо најбољи, да они који нас воде буду најбољи и да не допустимо било коме ко је просјечан да одлучује о свима нама – додао је Божовић.

У обраћању најбољим ученицима, Божовић је рекао да је за наставак њиховог школовања најбољи избор Универзитет у Источном Сарајеву, али и Средњошколски центар "Источна Илиџа" јер су, како сам каже, ово установе са квалитетним кадром и правим знањем.

- Уколико факултет упишете ван Источног Сарајева након завршетка студија вратите се у своју локалну заједницу, донесите знање и помозите развоју и унапређењу наше општине. Учините је много бољом! – напоменуо је Божовић.

За 18 најбољих ученика три основне школе и ЈУ Средњошколског центра "Источна Илиџа", додијељене су захвалнице, али и новчане награде.

Ученици генерације 2019/20. су: Дарија Шеховац (ЈУ ОШ „Алекса Шантић“), Лазар Миовчић (ЈУ ОШ „Јован Дучић“), Лука Глигорић (ЈУ ОШ „ Петар Петровић Његош“) и Јован Потребић из ЈУ СЦ „Источна Илиџа“.

Носиоци Дипломе „Вук Караџић“ су: Ања Вуковић, Милица Самарџић, Дарија Шеховац (ЈУ ОШ „Алекса Шантић“), Лазар Миовчић, Вања Паунић, Софија Пејић и Мањана Трапара (ЈУ ОШ „Јован Дучић“), Лука Глигорић, Ања Лажетић, Анђела Ждрале , Марија Павловић, Ана Ковачевић, Ина Поповић, Сандра Шекарић, Андреа Тошић (ЈУ ОШ „ Петар Петровић Његош“) и Јелена Ковач и Јован Потребић (ЈУ СЦ „Источна Илиџа“).

Начелник општине Маринко Божовић на крају обраћања је напоменуо да је ова локална заједница обезбиједила земљиште и направила пројектно рјешење за изградњу нове зграде Средњошколског центра "Источна Илиџа".

  • Слика
  • Слика
  • Слика

 

Коментари 0
Повезане вијести
Сјећање: Седам година без Милана Микана Кнежевића Сјећање: Седам година без Милана Микана Кнежевића
Уручене награде "Златна сова" и "Совица" Уручене награде "Златна сова" и "Совица"
Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
Најчитаније
  • Војно возило које је смрскало "форд" теже и од аутобуса
    22h 31m
    2
  • ПУ Источно Сарајево: Ухапшен мушкарац због основа сумње да је мучио и убио пса
    3h 6m
    0
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    4h 55m
    0
  • Малим херојима у борби за живот потребна подршка друштва
    23h 44m
    0
  • Како је некад изгледао час физичког (ФОТО)
    3h 59m
    0