Istočna Ilidža: Prijem za 18 najboljih učenika

12.06.2020. 12:48
0
IZVOR: Katera

U sali Skupštine opštine Istočna Ilidža danas je upriličen prijem za učenike generacije i nosioce Diplome "Vuk Karadžić“ osnovnih i srednjih škola sa područja opštine.

Načelnik ove opštine Marinko Božović iskoristio je priliku da učenicima čestita uspješan završetak školovanja, napominjući da vjeruje da će njihov uspjeh sigurno uticati na njihov lični razvoj, ali i na razvoj lokalne zajednice i same Republike Srpske.

- Profesori, nastavnici, direktori i vi, zajedno sa vašim roditeljima najzaslužniji ste za ovaj uspjeh, a ovo je prilika da svima čestitam - kazao je Božović.

On je istakao da je siguran da ovi mladi ljudi zaslužuju mnogo više, mnogo bolje, a da će se opština Istočna Ilidža potruditi da stvori mnogo bolje uslove za život.

Znanje uvijek mora doći do izražaja, moramo se truditi da budemo najbolji, da oni koji nas vode budu najbolji i da ne dopustimo bilo kome ko je prosječan da odlučuje o svima nama – dodao je Božović.

U obraćanju najboljim učenicima, Božović je rekao da je za nastavak njihovog školovanja najbolji izbor Univerzitet u Istočnom Sarajevu, ali i Srednjoškolski centar "Istočna Ilidža" jer su, kako sam kaže, ovo ustanove sa kvalitetnim kadrom i pravim znanjem.

- Ukoliko fakultet upišete van Istočnog Sarajeva nakon završetka studija vratite se u svoju lokalnu zajednicu, donesite znanje i pomozite razvoju i unapređenju naše opštine. Učinite je mnogo boljom! – napomenuo je Božović.

Za 18 najboljih učenika tri osnovne škole i JU Srednjoškolskog centra "Istočna Ilidža", dodijeljene su zahvalnice, ali i novčane nagrade.

Učenici generacije 2019/20. su: Darija Šehovac (JU OŠ „Aleksa Šantić“), Lazar Miovčić (JU OŠ „Jovan Dučić“), Luka Gligorić (JU OŠ „ Petar Petrović Njegoš“) i Jovan Potrebić iz JU SC „Istočna Ilidža“.

Nosioci Diplome „Vuk Karadžić“ su: Anja Vuković, Milica Samardžić, Darija Šehovac (JU OŠ „Aleksa Šantić“), Lazar Miovčić, Vanja Paunić, Sofija Pejić i Manjana Trapara (JU OŠ „Jovan Dučić“), Luka Gligorić, Anja Lažetić, Anđela Ždrale , Marija Pavlović, Ana Kovačević, Ina Popović, Sandra Šekarić, Andrea Tošić (JU OŠ „ Petar Petrović Njegoš“) i Jelena Kovač i Jovan Potrebić (JU SC „Istočna Ilidža“).

Načelnik opštine Marinko Božović na kraju obraćanja je napomenuo da je ova lokalna zajednica obezbijedila zemljište i napravila projektno rješenje za izgradnju nove zgrade Srednjoškolskog centra "Istočna Ilidža".

  • Slika
  • Slika
  • Slika

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Sjećanje: Sedam godina bez Milana Mikana Kneževića Sjećanje: Sedam godina bez Milana Mikana Kneževića
Uručene nagrade "Zlatna sova" i "Sovica" Uručene nagrade "Zlatna sova" i "Sovica"
Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
Najčitanije
  • PU Istočno Sarajevo: Uhapšen muškarac zbog osnova sumnje da je mučio i ubio psa
    5h 7m
    3
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    6h 56m
    0
  • Pogledajte kako danas izgleda Crkva Hrista Spasitelja u Istanbulu koja je pretvorena u džamiju (FOTO/VIDEO)
    1h 25m
    12
  • Kako je nekad izgledao čas fizičkog (FOTO)
    6h 0m
    0
  • Paljani prvaci Balkana u džiju-džicuu
    17h 59m
    0