Источна Илиџа: Развијати сарадњу локалне заједнице са Универзитетом и факултетима

19.06.2020. 17:21
0
ИЗВОР: istocnailidza.net

Са циљем развоја сарадње између Општине Источна Илиџа и Универзитета у Источном Сарајеву и промоције ове високошколске установе, односно припадајућих факултета, начелник Маринко Божовић данас је одржао састанак са представницима Машинског факултета УИС-а.

Састанку су присуствовали декан, проф. др Милија Краишник, и професори Душан Голубовић и Горан Орашанин.

-Потребно је развијати сарадњу локалне заједнице са нашим Универзитетом и факултетима. Имамо огроман потенцијал на Универзитету, међу нашим професорима и асистентима, гдје би свако од њих, са стручне и научне стране, могао дати допринос развоју локалне заједнице. Са друге стране, Општина би подржала рад факултета, кроз промоције, стипендирање студената, подршку научном раду. Ако узмемо у обзир тренд развоја привреде Источне Илиџе, посебно кроз пословну зону „Од моста до моста“, простора за сарадњу са Машинским факултетом сигурно да има– нагласио је начелник Божовић.

Слика

Декан Машинског факултета се захвалио начелнику Божовићу, истакавши да је приједлог за сарадњу изузетна идеја и да сигурно овај факултет и његово наставно особље могу дати допринос развоју локалне заједнице. Наравно, помоћ локалне заједнице факултетима је увијек добродошла, посебно када се ради о промоцији уписне политике.

Присутни професори, Душан Голубовић и Горан Орашанин, дали су, са стручног аспекта,  приједлоге на који начин би се та сарадња могла реализовати, нагласивши да до сада нису имали овако конкретан позив за сарадњу од представника законодавне и извршне власти.

Начелник Божовић је нагласио да је ово први састанак овог типа, те да је у плану остваривање сарадње са свим факултетима, али и јачање сарадње са Универзитетом.

Такође, наглашено је да је заједнички циљ свих присутних развој Универзитета у Источном Сарајеву и оснаживање његових капацитета. С тим у вези, потребно је нагласити да пријављивање кандидата   за први уписни рок на Универзитету у Источном Сарајеву почиње 22. 6. 2020. године, а завршава се 26. 6. 2020. године. Пријемни испити ће се организовати 1. и 2. јула 2020. године.

Начелник Божовић је још једном позвао све будуће студенте да бирају паметно и срцем, да изаберу Универзитет у Источном Сарајеву.

Коментари 0
Повезане вијести
Божовић: Привредно позиционирани и у граду Источно Сарајево и у Српској Божовић: Привредно позиционирани и у граду Источно Сарајево и у Српској
Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО) Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
Најчитаније
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    1h 34m
    0
  • Нада за Александрово лијечење поликлиника у Нишу – Будимо хумани!
    9h 9m
    0
  • Обавјештење о повременој обустави саобраћаја у Источном Новом Сарајеву
    3h 41m
    0
  • Бабићи, њих 12, крстило се на празник Светог Василија
    11h 23m
    0
  • Трошкови транспорта велика брига родитеља - Помозимо Милошу!
    12h 11m
    0