Источна Илиџа: Реализација Пројекта реконструкције стамбеног фонда

18.05.2020. 19:17
0
ИЗВОР: istocnailidza.net

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић данас је одржао састанак у вези са реализацијом Пројекта реконструкције стамбеног фонда из средстава Саудијског фонда за међународни развој – СДФ, који је расписан 2014. године од стране Министарства за избјеглице и расељена лица Републике Српске.

Представници четири породице из Источне Илиџе, које су изабране од стране Министарства за избјеглице и расељена лица Републике Српске и које су 2017. године потписале уговоре о санацији/реконструкцији/изградњи стамбене јединице, коначно су дочекали почетак радова.

Слика

У разговору са начелником Божовићем истакли су да су се и одређене околности промијениле у односу на 2017. годину, те да ће помоћ Општине, као координатора пројекта, бити неопходна приликом реализације овог пројекта.

Како је најављено из Министарства, извођач радова ће 25. маја 2020. године обићи локације, утврдити тренутно стање и започети изградњу, односну санацију и реконструкцију објеката.

У општини Источна Илиџа корисници уговора за санацију/реконструкцију/изградњу стамбене јединице у оквиру Пројекта реконструкције стамбеног фонда су Горан Пророк, Сава Кнежевић, Перо Ковачевић и Ненад Ристовић.

Коментари 0
Повезане вијести
Од данас недјеља нерадни дан у Источној Илиџи Од данас недјеља нерадни дан у Источној Илиџи
Маринко Божовић и Матија Бећковић свечано отворили Галерију „Жарко Видовић“ (ФОТО) Маринко Божовић и Матија Бећковић свечано отворили Галерију „Жарко Видовић“ (ФОТО)
Божовић: Простор Галерије „Жарко Видовић“ јединствен и нешто што је недостајало у Источном Сарајеву Божовић: Простор Галерије „Жарко Видовић“ јединствен и нешто што је недостајало у Источном...
Најчитаније
  • Наточио гориво на пумпи и побјегао
    15h 29m
    1
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    17h 20m
    0
  • Живот га није мазио: Братић постао инжењер електротехнике са 23 године
    17h 7m
    0
  • Марина Благојевић: Циљ ПДП-а Пале је помоћи младима при куповини или изградњи прве стамбене јединице
    8h 33m
    0
  • Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза
    11h 15m
    0