Источна Илиџа: Састанак са представницима пројекта „Развој кооперантске мреже пољопривредних произвођача“

08.02.2020. 09:13
0
ИЗВОР: istocnailidza.net

У оквиру ИФАД пројекта, који проводи Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске у Општини Источна Илиџа одржан је састанак којем је присуствовао начелник општине, представнице Ресора за пружање стручних услуга у пољопривреди, директорица Аграрног фонда Источно Сарајево и представница Пољопривредног кластера „СРП“.

Тема састанка су били пројекти из области пољопривреде, који се тренутно проводе на територији општине Источна Илиџа, али и могућности за развој нових пројеката у складу са потенцијалом општине. 

Кроз пројекат под називом „Развој кооперантске мреже пољопривредних произвођача“ нуди се могућност пољопривредним произвођачима који располажу мањим ресурсима за пољопривредну производњу да учествују у наведеном пројекту и кроз садњу различитих повртних култура осигурају додатни приход са својих газдинстава.

У оквиру овог пројекта, у општини Источна Илиџа додијељена су 22 пластеника.  

План је да се у току ове године реализује и пројекат у оквиру пчеларства, гдје ће се додијелити тзв. „старт-ап“ пакети за почетнике.

Слика

Општина Источна Илиџа ће, као и у другим сличним пројектима, суфинансирати ову активност у одређеном износу.

Начелник општине Маринко Божовић нагласио je како се овим састанком наставља успјешна сарадња између Општине, Министарствa пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, Аграрног фонда Источно Сарајево и „СРП“-а. 

Он је изразио спремност Општине да подржи све пројекте који су усмјерени на развој пољопривредне дјелатности, промоцију локалних брендова, организовање удружења пољопривредника, њихово информисање и обуку у циљу што квалитетнијег пласмана производа на тржишту.  

 

 

Коментари 0
Повезане вијести
Од данас недјеља нерадни дан у Источној Илиџи Од данас недјеља нерадни дан у Источној Илиџи
Маринко Божовић и Матија Бећковић свечано отворили Галерију „Жарко Видовић“ (ФОТО) Маринко Божовић и Матија Бећковић свечано отворили Галерију „Жарко Видовић“ (ФОТО)
Божовић: Простор Галерије „Жарко Видовић“ јединствен и нешто што је недостајало у Источном Сарајеву Божовић: Простор Галерије „Жарко Видовић“ јединствен и нешто што је недостајало у Источном...
Најчитаније
  • Ратна стаза Зековића с Романије
    11h 8m
    1
  • Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
    9h 50m
    0
  • Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
    8h 18m
    0
  • Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
    9h 39m
    1
  • Кулина: Све више дјеце има говорно-језичке сметње
    6h 48m
    0